Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Vércsoport meghatározás

ABO és Rh vércsoport meghatározás Budapest III. kerület

Önnek sürgősen szüksége van vércsoport meghatározásra?

Az orvosa kérte, hogy készíttessen vércsoport meghatározást?

Vércsoport diétába kezdene, de nem tudja, hogy mi a vércsoportja? Külföldi tanulmányaihoz kérik a vércsoportját?

Bármelyik is legyen a gondja, az Egészségkapu által végzett gyors és fájdalommentes vércsoport meghatározás segítségével néhány percen belül már magával is viheti az eredményt.

Vércsoport meghatározás

Hogyan működik a vércsoport meghatározás?

A vércsoport meghatározáshoz egy Serafol ABO+D kártyát használunk, amely képes az anti-A, anti-B és anti-D antitesteket tartalmazó reagensek kimutatására.

A vércsoport meghatározás rövid adminisztrációval kezdődik, amelynek során felvisszük az Ön adatait (név, dátum, aláírás...) a kártyára.

Ezután 4 csepp, az ujjbegyből vett vércseppet cseppentünk: az anti-A, az anti-B az anti-D antitestek foltjára és a kontroll helyére. Minden csepp vérhez hozzáadunk 1 csepp desztillált vizet vagy fiziológiás sóoldatot.

 

A cseppeket összemossuk a reagenssel, és 60 másodperc elteltével orvosunk leolvassa a kártyán megjelenő vércsoportot. Száradás után lefóliázzuk és hazavihető.

Ezután Ön megkapja a vércsoport meghatározás eredményét, és kész is vagyunk!

A vércsoport meghatározás ára vizsgálattal együtt 3500 Ft

Miért fontos a vércsoport meghatározás?

A vércsoport vizsgálat sokszor hasznos sőt nélkülözhetetlen (pl: műtét, plasztikai sebészeti beavatkozás, baleseti elsősegély, vércsoport diéta, apasági teszt, vérátömlesztés vagy szervátültetés szükségessége). A nőgyógyászok és szülészek számára azért nagyon fontos, mert az anya és gyermek vérének esetleges eltérései veszélyeztethetik a magzat illetve az újszülött egészségét. Főként akkor kell odafigyelni erre, ha a jövendőbeli mama RH- vércsoportba tartozik.
Ha Rh− vércsoportba tartozó Rh+-os vért kap, akkor szervezetében antitestek alakulhatnak ki. Ezért olyan Rh− vércsoportba tartozó nőnek, aki még teherbe eshet, nem szabad Rh+ vért adni, mert ez egy Rh+-os magzatnál problémát okozhat. Az antitestek ugyanis a magzat vérébe jutnak, és megtámadják a magzat vörösvértesteit.

Ugyanez előfordulhat akkor is, ha az Rh− mama és az Rh+ magzat vére keveredik. Ilyenkor anti-D antitestek termelődnek az anya vérében, amely a szülésnél (mikor a mama és a gyermek vére keveredhet), vagy a következő gyermekkel való terhességnél okozhat betegséget.

A teszt ára vizsgálattal együtt 3500 Ft

Amennyiben szeretne jelentkezni vércsoport vizsgálatra, hívja az alábbi telefonszámot:

Dr. Reményi Rozália természetgyógyász

Hívja most időpont egyeztetéshez!

Telefonos időpont egyeztetés

Hétköznap reggel 9:00 és 19:00 óra között.