Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Íriszdiagnosztika

Íriszdiagnosztika

Az íriszdiagnosztika egy olyan gyors és olcsó eljárás, amellyel kimutatható a szervezet teljes jelenlegi állapota, a belső szervek funkcionális gyengülése, az öröklött betegség-hajlamok, valamint a kóros folyamatok – akár a még tünetmentes stádiumban is.

A test valamennyi része reflex-rendszerként működik, e mikro-területek mindegyike megfelel a test teljes anatómiájának. Ismeretesek a fej, arc, nyelv, fül, orr, kéz, lábfej stb. mikro-rendszerei, de a legtöbb információt mégis az írisz mikro-rendszere hordozza.

Mit vizsgál az íriszdiagnosztika? Tükörbe nézve, mely elváltozások esetén forduljunk orvoshoz? 

pupilla soha sincs nyugalmi állapotban, tágulását különböző külső-belső tényezők befolyásolják (fény, lelki és fizikai aktivitás, emóciók). A tág pupilla magas szellemi és fizikai potenciát jelez, ezzel szemben a szűk pupilla ezek alacsony fokára utal. Normális esetben a pupilla az írisz közepén helyezkedik el, szabályos kör alakú. Egyes betegségek esetén a pupilla deformációjának gyakorisága: asztma, érszűkület 1–3%; központi idegrendszeri betegségek, vérellátási zavarok – 50%; emésztőrendszeri betegségek (a súlyosságtól függően) 11–60%; agydaganatos betegeknél a pupilla egészen furcsa (pl. lóhere, falevél stb.) formát ölthet.

Gyakori és fontos jelek a szivárványhártyán látható bemélyedések, szétszakadások, melyek különböző gyulladásos, degeneratív és traumatikus folyamatok során jelentkeznek. A belső szervi gyulladások színbeli és formabeli elváltozásokhoz vezetnek: világos írisz esetén ez bemélyedés, sötét szemszín esetén viszont „repedés” formájában látható.

Az orvostudomány egyik legfőbb feladata a toxikus és degeneratív folyamatok korai felismerése, mivel a mérgező anyagok felhalmozódása egyre növekszik. A toxikus sugarak sötét, ékszerű vonalak, melyek a gyomor- és bélrendszert tükröző fodorból vezetnek a nyirokrendszernek megfelelő terület széle irányába. Jelenlétük a szektornak megfelelő szerv legyengülésére utal (pl. a 11 és 1 óra közé eső szektorban ezek a sugarak ideg kimerülésre engednek következtetni).

A helytelen táplálkozás, a mértéktelen gyógyszerfogyasztás, a káros szenvedélyek, a mozgásszegény életmód és a krónikus székrekedés egyre több toxikus sugár kialakulásához vezetnek. Ha az említett sugarakkal párhuzamosan sok ívszerű vagy körkörös gyűrődés is látható, ez a regeneráló képesség gyengülésére utal. A beteg ilyenkor fejfájásra, szédülésre, gyengülő memóriára és koncentráló képességre panaszkodik.

A szervezet manapság gyakori elsavasodása esetén, az íriszen a gyomor- és bélrendszernek megfelelő terület fehéres árnyalatúra változik, s innen fehér színűkidomborodó, radiális sugarak irányulnak az írisz külső széle felé. Ezeket a jeleket leggyakrabban az akut állapotú reumás betegeknél figyelhetjük meg – de csak a világos szeműeknél.

Gyakoriak az íriszen látható, szabálytalan szélű, különböző színű és méretű, kiemelkedő pigment foltok. Vigyázat! Ne tévesszük össze a mérgező anyagok felhalmozódását jelző toxikus foltokkal, melyek nagy kiterjedésű, homogén struktúrájú, szabályos geometriai formájú, sötétbarna, bordó vagy rozsdaszínű, ki nem emelkedő képződmények.

E szabad szemmel is látható elváltozások szükségessé tehetik az iridológiai szűrővizsgálatot, amely fényt deríthet a még tünetmentes, kialakuló stádiumban lévő kóros folyamatokra, leszűkítheti a fölösleges és kellemetlen vizsgálatok számát, hozzásegít a célzott terápia kiválasztásához, s ezzel a betegség idejében történő, sikeres meggyógyításához. Napjainkban ígéretes kísérletek folynak a szivárványhártyán keresztül, azaz fényterápiával történő gyógyítás területén is.

Hogyan és mikor tudok bejelentkezni íriszdiagnosztika vizsgálatra?

Telefonos időpont egyeztetéshez hívja központi számunkat +36 70 226-3024, ahol hétköznap 9:00 és 19:00 óra között várjuk hívását.

Non-stop kérhet ingyenes visszahívást weboldalunkon keresztül (bal oldali függőleges menüpont)

Vagy írásban az alábbi e-mail címen: info@egeszsegkapu.hu

Kihez fordulhatok?

Dr. Ogoliuk Leonid orvos-természetgyógyász, homeopata, fitoterapeuta, íriszdiagnoszta

Telefonos bejelentkezés 06 70 226 3024