Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Memória javítása audió-vizuális stimulációval

Memória javítása audió-vizuális stimulációval

A tanulás (legfőképp a nyelvtanulás) felnőttkorban jóval nehezebb, mint gyerekkorban vagy fiatalon. A memória problémákat kiválthatják életkori jellegzetességek (pl. az agy csökkenő vérellátása), de a nyugtalan, kapkodó, túlterhelt életvitel is. A túlterhelt agy képtelen koncentrálni és rendszerezni a tanuláshoz elengedhetetlen információkat.

Ezért is jelent olyan nagy problémát a nyelvtanulás vagy egy új szakma megszerzése felnőttkorban munka, gyerekek, családi problémák mellett.

A memória javítására kaphatók gyógyszerek. Ezek azonban maximum az életkori (öregedésből fakadó) bajokat kezelhetik, az életmódból, idegeskedésből fakadó gondokon nem segítenek.

A memória javítása azonban más technikákkal is megoldható. Az audió-vizuális memória javítás (audió-vizuális stimuláció) az életmódból, stresszes környezetből, túlterheltségből fakadó memória problémákat tud megoldani.

Az audió-vizuális memória javítás előnyei:

– fejlődik a koncentráló és emlékező képesség

– fejlődik a nyelvtanuláshoz fontos rendszerező képesség

– megszűnik a fárasztó munkával, tanulással járó negatív stressz

– csökkennek az olyan részképesség-zavarok, mint a diszlexia, a diszgráfia vagy hiperaktivitás

– fokozódik a kreativitás

Hogyan zajlik a memória javítása az audió-vizuális stimulációval?

Azért tudunk gondolkodni és hatalmas tudásanyagot megőrizni, mert az emberi agyban szétváltak és külön fejlődtek a mozgással, beszéddel, érzelmek feldolgozásával stb. kapcsolatos területek. Ezek a részek mindenkinél eltérő fejlettséget mutatnak. Van akinél az érzelmekért felelős jobb félteke a domináns és a bal szorul erősítésre, vagy éppen fordítva. Van akinek nagyon jó a memóriája, de nem képes rendszerezni a dolgokat.

Az audió vizuális memória fejlesztő készülék javítja a különböző agyi területek aszimmetriáját, és a rendszeres alkalmazással elérhető a két agyfélteke összehangolt működése.

A memória javítás nélkülözhetetlen lépése: az alvászavar gyógyítása

A memória problémák leggyakoribb oka az alvászavar, a kipihentség hiánya. Gondoljon bele, egy ébren töltött éjszaka után mennyire nehezen boldogul a mások egyszerű munkahelyi feladataival, vagy akár azzal, hogy visszaemlékezzen: elzárta-e otthon a vasalót indulás előtt.

A memória javítás nélkülözhetetlen lépése: az alvászavar gyógyítása

A memória javítás nélkülözhetetlen lépése: az alvászavar gyógyítása

Az alvászavarnak többféle oka van, ezek közül az egyik leggyakoribb a stressz. Főleg a vezető beosztásban dolgozók esetében figyelhető meg, hogy képtelenek feszültségoldó vagy nyugtató szerek nélkül olyan nyugalmi állapotba, az úgynevezett alfa szintre (8-12 Hz) eljutni, amely feltétele a pihentető alvásnak.

Az audió vizuális memóriafejlesztő készülék nyugtatószerek nélkül is biztosítja, hogy az agy a pihentető alfa szintre jusson. Ezzel már néhány kezelés után múlik az alvászavar, javulnak a tanulási készségek, csökkennek a koncentrációs problémák és nő a stresszes helyzetekkel szembeni ellenálló képesség mind a munkahelyen, mind otthon.

A memória fejlesztő kezelés „mellékhatásai”:

– javul a kedélyállapot

– könnyebb betartani a fogyókúrás korlátozásokat, vagy leszokni a dohányzásról

– csökkennek a libidóval kapcsolatos gondok

– könnyebb teljesíteni a sportban, fizikai munkában

– anyagcsere-zavarok (időskori cukorbetegség) enyhülése

Hogyan zajlik az audió-vizuális memória javítás?

Az audió-vizuális memória javítás fény- és hangingerekkel segíti az agyat az alkalmas működési ritmus elérésére. Az ötlet alapja az 1970-es években a NASA-ban született meg.

Az emberi agy hang- és fényingerekre automatikusan reagál. A látómezőben felvillanó kis fényvillanás is reakciót fejt ki az látókéregben, ami a tarkó környékén található. Ha azonban ritmikusan változó fény vagy hanginger éri az agyat, akkor az hasonló módon reagál. Ha az alfa tartományában érkezik a fény és hanginger, akkor az agy egy idő után alfa hullám mintájára áll be. Az audió-vizuális memória javítás azt használja ki, hogy a tudatállapotaink az agy ritmusaiban tükröződnek. Vagyis megfelelő ritmikus hang- és fényingerekkel megváltoztatható a tudatállapot. Ez a hétköznapi életben is előfordul. Bizonyára Ön is észrevette, hogy más tudatállapotban indul haza egy klasszikus nagyzenekari műről, és máshogy egy techno partiról!

Az audió-vizuális memória javításra alkalmazott készülék egy speciális szemüvegből és fejhallgatóból áll. A szemüveg belsejében színes LED izzók találhatóak, amelyek különböző színnel képesek világítani. A rendszer fontos részegysége egy központi egység, ami a kívánt programnak megfelelően irányítja a fény- és hangingereket.

A szemüveg által keltett villanásokkal külön stimulálható a jobb és bal agyfélteke. A szem fantasztikus pontossággal érzékeli és továbbítja a fényvillanásokat, hisz még egy 50 Hz-es televíziót vagy monitor vibrálását is érzékeljük. Az agy ezt a vibrációt veszi át.

A hangingereket más módon lehet létrehozni. Már az agyműködés szempontjából fontos alfa hullámok 8-14 Hz-es frekvenciáját sem érzékeli az emberi fül, nem is beszélve a théta hullámok 7 Hz-es rezgéseiről. A hallható hangok tartományában azonban észleljük, ha a két fülbe eltérő hangmagasságú (frekvenciájú) hang érkezik. Ha például a jobb fülbe 500 Hz, a balba 507 Hz-es hang érkezik, akkor az agy a kettő közötti különbséget egy vibráló, 7 Hz-es hangként érzékeli, amely megegyezik a théta rezgési tartományával. A két fülbe külön érkező, különböző frekvenciájú hangok szakmai elnevezése: binaural beat. Az ezzel a technológiával készített zene hallgatása közben a zenébe kódolt hangmagasság különbség frekvenciájára rezonál, amely már nagymértékben befolyásolja az agyműködést. A változó agyműködéshez pedig más tudatállapot kapcsolódik. Így például a mély meditációt serkentő zene a théta agytevékenységet serkenti.

Az agy jellemző belső frekvenciái a következők:

1. Béta hullámok (13-30Hz) az éber állapotra jellemzőek.

2. Alfa hullámok (8-12Hz) az alvás és az ébrenlét közti ellazult állapotot mutatják.

3. Théta hullámok (4-7Hz) a mély meditációval és az álmokkal vannak összeköttetésben.

4. Delta hullámok (1-3Hz) a mély, álom nélküli alvás állapotában jelennek meg.

Az agyhullámok jelenléte közben meghatározott vegyi anyagok (hormonok, enzimek, stb. ) szabadulnak fel az agyban. Ezek a vegyületek irányítják a félelmeket, a depressziót, a nemi vágyat és a szeretetet is. A tudósok azt is megállapították, hogy a tanuláshoz létfontosságú hosszú távú memória szintén vegyi alapon működik.

Az audió-vizuális memória javítás előnyei

Képzelje el, hogy az audió-vizuális memória javítás hatására Ön sokkal energikusabbá válik, kipihent, koncentráló képessége kiemelkedő! Nem terheli az agyát stressz, hanem könnyen memorizál szavakat, mondatokat, kifejezéseket, egyszerűen elsajátítja a nyelv rendszerét alkotó szabályokat, és könnyedén használni is képes azokat.

Ha  szívesen kipróbálná az audió-vizuális memória javítást, hívja most az alábbi telefonszámot:

hivja-most