Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Emlékezet fejlesztése audió-vizuális stimulációval

Emlékezet fejlesztése audió-vizuális stimulációval

A tanulás (kiváltképp a nyelvtanulás) felnőttként sokkal nehezebb, mint gyermekkorban vagy fiatalon. A memória problémákat okozhatják életkori jellegzetességek (pl. az agy csökkenő vérellátása), de a nyugtalan, kapkodó, túlterhelt életvitel is. A túlhajszolt agy nem tud koncentrálni és rendszerezni a tanuláshoz szükséges információkat.

Ezért is jelent olyan nagy problémát a nyelvtanulás vagy egy új szakma megszerzése felnőttkorban munka, gyerekek, családi problémák mellett.

A memória helyrehozására léteznek gyógyszerek. Ezek azonban maximum az életkori (öregedésből fakadó) bajokat kezelhetik, az életvitelből, stresszből fakadó problémákon nem segítenek.

A emlékezet fejlesztése viszont más technikákkal is megoldható. Az audió-vizuális emlékezet fejlesztése (audió-vizuális stimuláció) az életstílusból, stresszes környezetből, túlterheltségből fakadó memória problémákat képes megoldani.

Az audió-vizuális emlékezet fejlesztése előnyei:

– javul a koncentráló és emlékező képesség

– javul a nyelvtanuláshoz szükséges rendszerező képesség

– elmúlik a kimerítő munkával, tanulással járó negatív stressz

– múlnak az olyan részképesség-zavarok, mint a diszlexia, a diszgráfia vagy hiperaktivitás

– nő a kreativitás

 Hogyan zajlik a emlékezet fejlesztése az audió-vizuális stimulációval?

Azért vagyunk képesek gondolkozni és nagy mennyiségű tudásanyagot felhalmozni, mert az emberi agyban szétváltak és külön fejlődtek a mozgással, beszéddel, érzelmek feldolgozásával stb. kapcsolatos területek. Ezek a részek minden embernél más-más fejlettséget mutatnak. Van akinél az érzelmekért felelős jobb félteke a domináns és a bal szorul erősítésre, vagy éppen fordítva. Van akinek kifogástalan a memóriája, de képtelen rendszerezni a dolgokat.

Az audió vizuális memória fejlesztő készülék helyrehozza a különböző agyi területek aszimmetriáját, és a rendszeres használattal elérhető a két agyfélteke összehangolt működése.

A emlékezet fejlesztése nélkülözhetetlen része: az alvászavar orvoslása

A memória problémák legelterjedtebb oka az álmatlanság, a kipihentség hiánya. Gondoljon bele, egy álmatlan éjszaka után milyen nehezen boldogul a mások egyszerű munkahelyi feladataival, vagy akár azzal, hogy visszaemlékezzen: elzárta-e otthon a vasalót indulás előtt.

Az álmatlanságnak több oka van, ezek közül az egyik leggyakoribb a stressz. Főként a felelős beosztásban dolgozók esetében figyelhető meg, hogy nem tudnak feszültségoldó vagy nyugtató szerek nélkül olyan nyugalmi állapotba, az úgynevezett alfa szintre (8-12 Hz) eljutni, amely feltétele a pihentető alvásnak.

Az audió vizuális memóriafejlesztő készülék nyugtatószerek nélkül is biztosítja, hogy az agy a pihentető alfa szintre jusson. Ezzel már néhány alkalom után múlik az alvászavar, javulnak a tanulási készségek, csökkennek a koncentrációs zavarok és fokozódik a stresszes helyzetekkel szembeni ellenálló képesség mind a munkahelyen, mind otthon.

A memória fejlesztő kezelés „mellékhatásai”:

– javul a kedélyállapot

– egyszerűbb betartani a fogyókúrás korlátozásokat, vagy leszokni a dohányzásról

– csökkennek a libidóval kapcsolatos gondok

– könnyebb helytállni a sportban, fizikai munkában

– anyagcsere-zavarok (időskori cukorbetegség) csökkentése

Hogyan működik az audió-vizuális emlékezet fejlesztése?

Az audió-vizuális emlékezet fejlesztése fény- és hangingerekkel segíti az agyat az alkalmas működési ritmus elérésére. Az ötlet alapja az 1970-es években a NASA-ban született meg.

Az emberi agy hang- és fényingerekre automatikusan reagál. A látómezőben felvillanó kis fényvillanás is reakciót fejt ki az látókéregben, ami a tarkó környékén helyezkedik el. Ha viszont ritmikusan változó fény vagy hanginger éri az agyat, akkor az hasonló módon reagál. Ha az alfa tartományában érkezik a fény és hanginger, akkor az agy egy idő után alfa hullám mintázatra áll be. Az audió-vizuális emlékezet fejlesztése azt használja ki, hogy a tudatállapotaink az agy ritmusaiban tükröződnek. Vagyis megfelelő ritmikus hang- és fényingerekkel megváltoztatható a tudatállapot. Ez a mindennapi életben is előfordul. Bizonyára Ön is észlelte, hogy más tudatállapotban indul haza egy klasszikus nagyzenekari műről, és máshogy egy techno partiról!

Az audió-vizuális emlékezet fejlesztésere alkalmazott készülék egy egyedi szemüvegből és fejhallgatóból áll. A szemüveg belsejében színes LED izzók helyezkednek el, amelyek különböző színnel tudnak világítani. A rendszer fontos részegysége egy központi egység, ami a kívánt programnak megfelelően irányítja a fény- és hangingereket.

A szemüveg által keltett villanásokkal külön stimulálható a jobb és bal agyfélteke. A szem rendkívüli pontossággal érzékeli és továbbítja a fényvillanásokat, hiszen még egy 50 Hz-es televíziót vagy monitor vibrálását is érzékeljük. Az agy ezt a vibrációt veszi át.

A hangingereket más módszerrel lehet létrehozni. Már az agyműködés szempontjából fontos alfa hullámok 8-14 Hz-es frekvenciáját sem érzékeli az emberi fül, nem beszélve a théta hullámok 7 Hz-es rezgéseiről. A hallható hangok tartományában viszont észleljük, ha a két fülbe eltérő hangmagasságú (frekvenciájú) hang érkezik. Ha mondjuk a jobb fülbe 500 Hz, a balba 507 Hz-es hang érkezik, akkor az agy a kettő közti különbséget egy vibráló, 7 Hz-es hangként érzékeli, amely megegyezik a théta rezgési tartományával. A két fülbe külön érkező, különböző frekvenciájú hangok szakmai elnevezése: binaural beat. Az ezzel a technológiával készített zene hallgatása közben a zenébe kódolt hangmagasság eltérés frekvenciájára rezonál, amely már számottevően szabályozza az agyműködést. A változó agyműködéshez pedig más tudatállapot tartozik. Így például a mély meditációt serkentő zene a théta agytevékenységet serkenti.

Az agy jellemző belső frekvenciái a következők:

1. Béta hullámok (13-30Hz) az éber állapotra jellemzőek.

2. Alfa hullámok (8-12Hz) az alvás és az ébrenlét közti ellazult állapotot mutatják.

3. Théta hullámok (4-7Hz) a mély meditációval és az álmokkal vannak összefüggésben.

4. Delta hullámok (1-3Hz) a mély, álom nélküli alvás állapotában lépnek fel.

Az agyhullámok jelenléte közben meghatározott vegyi anyagok (hormonok, enzimek, stb. ) szabadulnak fel az agyban. Ezek a vegyületek befolyásolják a félelmeket, a depressziót, a nemi vágyat és a szeretetet is. A tudósok azt is megállapították, hogy a tanuláshoz pótolhatatlan hosszú távú memória szintén vegyi alapon működik.

Az audió-vizuális emlékezet fejlesztése előnyei

Képzelje el, hogy az audió-vizuális emlékezet fejlesztése hatására Ön sokkal élettelibbé válik, kipihent, koncentráló képessége kiemelkedő! Nem terheli az agyát stressz, hanem könnyedén memorizál szavakat, mondatokat, kifejezéseket, egyszerűen felfogja a nyelv rendszerét alkotó szabályokat, és könnyedén alkalmazni is tudja azokat.

Ha  óhajtja kipróbálni az audió-vizuális emlékezet fejlesztéset, hívja most az alábbi telefonszámot:

hivja-most