Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Depresszió kezelése gyógyszer nélkül

Ha Ön is állandóan szorongó érzés nyomasztja, alvászavaroktól szenved, túl sokat vagy túl keveset eszik, elveszíti az érdeklődését szinte minden iránt, akkor nagy valószínűséggel depresszióban szenved. Amennyiben felismerte a problémát, fontos az azonnali segítségkérés és tekintse kiemelkedően fontosnak a depresszió kezelését! Ugyanis, ha nem fordul szakemberhez, ha nem történik meg a depresszió kezelése, továbbra is ingerlékeny, nyugtalan és egyre feszültebb lesz.

Depresszió kezelése gyógyszer nélkül

A depresszió legfontosabb tünetei

Egy idő után előfordulhatnak emlékezési, koncentrációs zavarok, fáradékonyság és gyakori esetben lelassul a beszéd, a gondolkodás és a mozgás. Mivel a depressziós személy folyton fáradt, szomorú, nem ritka, hogy olyan negatív gondolatai támadnak, mint az öngyilkosság. Természetesen előállhatnak olyan fizikai tünetek is, mint az emésztési zavarok vagy különböző fájdalmak, amelyek egy idő után krónikussá válhatnak.

A depresszió megjelenése kötődhet különböző életszakaszokhoz, de akár évszakokhoz is. Ez utóbbinak egyik „legismertebb” és leggyakoribb típusa az úgynevezett téli depresszió, aminek jellemzői a fáradtságérzés, az állandó álmosság, a fokozott étvágy és a nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás. Ilyenkor a legjobb megoldás a depresszió kezelésére, ha minél több időt töltünk természetes fényben.

A depresszió kezelése

A depresszió kezelése történhet gyógyszerekkel is, különböző antidepresszánsokkal, azonban ezeknek számos mellékhatásuk van, valamint az emberek elég nagy százalékánál nem is működnek. Napjainkban az emberek egyre inkább kezdenek a természet felé fordulni és a természetes készítmények iránt érdeklődni. Újra felfedezik a gyógynövények erejét, előtérbe kerül ezek használata, valamint a belőlük készült étrend kiegészítők iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. Keleten a mai napig a krónikus fáradtság, a rossz hangulat ellen, valamint teljesítménynövelő szerként is gyógynövényeket alkalmaznak. A depresszió kezelése történhet pszichoterápia vagy fényterápia segítségével is. Az utóbbit főként a téli depresszió kezelésében alkalmazzák, de egyaránt hatásosnak bizonyult alvászavarok és különböző hangulatzavarok kezelésében.

 A depresszió kezelése gyógyszerek nélkül

Az Egészségkapu Gyógycentrum többféle természetes depresszió kezelést kínál. Az Eternale stresszoldó kezelés vagy a biorezonenciás stresszoldás hatásos módszert nyújtanak ahhoz, hogy a depressziót gyógyszerek nélkül is le tudja küzdeni.

Dr. Reményi Rozália természetgyógyász

Hívja most időpont egyeztetéshez!

Telefonos időpont egyeztetés

Hétköznap reggel 9:00 és 19:00 óra között.

Ha kezelés folyik, és nem tudom a telefont felvenni, rövidesen visszahívom Önt!