Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Vitamin, enzim, ásványi anyag szintek

Vitamin, enzim, ásványi anyag szintek

A vitaminok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, biológiailag aktív szerves vegyületei.

Az emberi szervezetbe a vitaminokat általában a táplálékkal kell bevinni, de ez nem igaz minden esetben, például a D-vitamin főként az UV-sugárzás hatására termelődik a szervezetben. A vitaminok közül egyesek a kémiailag hozzájuk hasonló szerkezetű anyagból, az elővitaminokból (provitaminok) képződnek. Léteznek antivitaminok (vitamin-antagonista), olyan anyagok, amelyek valamilyen vitamint kiszorítanak az enzimekből. Vitaminhiányos táplálkozás esetén kóros tünetek jelentkezhetnek: enyhébb esetben a vitaminszegénység (hipovitaminózis); súlyosabb esetben vitaminhiány léphet fel. Ugyanakkor túlzott bevitelük is káros lehet, ilyenkor hipervitaminózisról beszélünk (ez például vitamintabletták mértéktelen szedése esetén alakulhat ki), s ez szintén súlyos betegségtünetekkel járhat.

A vegyes táplálkozás általában fedezi a vitaminszükségletet, de az étrend összeállításánál nem csak arra kell törekedni, hogy a táplálék nyersanyaga vitaminban gazdag legyen, hanem figyelemmel kell lenni arra is, hogy az ételek elkészítése során – főleg a hevítés hatására – a vitaminok 10-50%-a is elbomolhat, elveszhet. Az egészséges szervezet működéséhez nemcsak vitaminokra, hanem ásványi anyagokra, kofaktorokra és nyomelemekre is szükség van.

Biorezonancia méréssel nem csak a szervezetet terhelő mérgek mérhetőek, hanem a hiány állapotok is kimutathatóak, mivel a biorezonancia érzékelő berendezés mikroimpulzusok formájában „kérdéseket” tesz fel a szervezetnek, amelyek eljutnak minden egyes sejthez, és azok válaszolnak.
Nagyon érzékeny elektrodinamikai vizsgálatokkal mutatja ki azokat az anyagokat, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van:

• vitaminok, ásványi- és nyomelemek
• enzimek
• aminosavak

A hiányállapotok mindig valamely betegségekhez vezetnek. Mivel az emberi szervezet több milliárd sejtből épül fel, számos folyamatnak kell egyszerre tökéletes sorrendiséggel megvalósulnia. Ez óriási szervezési munkát és megfelelő tápanyag ellátottságot igényel. Elég egy kis elcsúszás, és máris megbomlik a szervezet egyensúlya, hiszen nem áll rendelkezésre a megfelelő alapanyag a következő sejt-művelethez.

A vizsgálat fényt derít arra, hogy mely anyagok hiányoznak a szervezetünkből, és a hiányok milyen betegségekhez vezetnek.

Az emberi szervezet több millió sejtből épül fel, és ehhez egyszerre számos folyamatnak kell egyszerre tökéletesen működnie, és ez megfelelő tápanyag ellátottságot igényel.
Ha ez a folyamat megbomlik, a szervezet egyensúlya is felborul, mivel nem áll rendelkezésére a megfelelő tápanyag.

Biorezonanciás mérés lehetőséget ad, hogy megtaláljuk a szervezet számára a legmegfelelőbb vitaminokat, ásványi anyagokat, táplálék kiegészítőket.

No tags for this post.