Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Agytréner készülék a sikeres tanulásért, jobb teljesítményért

Agytréner készülék a sikeres tanulásért, jobb teljesítményért

Talán Ön is tapasztalta, hogy a tanulás (legfőképp a nyelvtanulás) felnőttként sokkal nehezebben megy, mint mikor még fiatal iskolás volt. A memória problémákat okozhatja a „kor” (pl. az agy csökkenő vérellátása), de a nyugtalan életvitel is. A túlhajszolt agy képtelen koncentrálni és rendszerezni a tanuláshoz elengedhetetlen információkat.

Talán ezért jelent Önnek is nagy problémát a nyelvtanulás vagy egy új szakma megszerzése felnőttkorban munka, gyerekek, családi problémák mellett.

A memória helyrehozására kaphatók gyógyszerek. Ezek viszont maximum az életkori (öregedésből fakadó) bajokat orvosolhatják, az életvitelből, stresszből eredő gondokon nem segítenek. A agytréner készülék (vagy más néven: agytréning készülék, AVS készülék) viszont épp ezen segít.

Az agytréner készülék csökkenti a stressz hatásait

A fény és hangjelekkel dolgozó agytréner készülék az életvitelből, stresszes környezetből, túlhajszoltságból eredő memória problémákat képes megoldani.

Az AVS agytréner készülék előnyei:

– fejlődik a koncentráló és emlékező képesség

– fejlődik a nyelvtanuláshoz elengedhetetlen rendszerező képesség

– eltűnik a kimerítő munkával, tanulással járó negatív stressz

– csökkennek az olyan részképesség-zavarok, mint a diszlexia, a diszgráfia vagy hiperaktivitás

– nő a kreativitás

– energizál (megszüntetni a kimerült állapotot, gyorsítja a betegség utáni rehabilitációt)

– oldja a stresszt, relaxál (A Profi 45 programcsomagban az alfa tartomány erősítésére több mint tíz program található)

– nő a fizikai- és szellemi teljesítőképesség

– javítja a hangulatot, erősíti a kitartást

Kinek ajánljuk az AVS készüléket?

– Tanulási gondokkal és alvási gondokkal küzdők

– Sportolók számára, mivel nő a teljesítmény, javul a koncentráló képesség, könnyebben hasznosíthatók a belső energiák

– Vizsgázók számára. Már egy rövid AVS kezelés vizsga előtt nagy szolgálatot tehet vizsgadrukk ellen

– Stresszes életmódot élők, menedzserek, kisgyermekes mamáknak relaxálásra, pihenésre

Hogyan hat az agytréning készülék?

Emberként azért tudunk gondolkodni és hatalmas tudásanyagot megőrizni, mert az emberi agyban szétváltak és külön fejlődtek a mozgással, beszéddel, érzelmek feldolgozásával stb. foglalkozó területek. Ezek a részek mindenkinél különböző fejlettséget mutatnak. Van, akinél az érzelmekért felelős jobb félteke a domináns és a bal szorul erősítésre, vagy éppen fordítva. Másoknak nagyon jó a memóriája, de nem képes rendszerezni a dolgokat.

Az agytréner készülék javítja a különböző agyi területek aszimmetriáját, és a rendszeres alkalmazással elérhető a két agyfélteke összehangolt működése.

Alvászavarok kezelése

Alvászavarok kezelése

Az AVS agytréner készülék legfontosabb funkciója: az alvászavar orvoslása

A memória problémák gyakori oka az alvászavar, a kipihentség hiánya. Gondoljon bele, egy álmatlan éjszaka után mennyire nehezen boldogul a mások egyszerű munkahelyi feladataival, vagy akár azzal, hogy visszaemlékezzen: elzárta-e otthon a vasalót indulás előtt.

Az álmatlanságnak sokféle oka van, ezek közül az egyik leggyakoribb a stressz. Jellemzően a vezető beosztásban dolgozók esetében figyelhető meg, hogy képtelenek feszültségoldó vagy nyugtató szerek nélkül olyan nyugalmi állapotba, az úgynevezett alfa szintre (8-12 Hz) eljutni, amely fontos kitétele a pihentető alvásnak.

Az AVS agytréner készülék nyugtatószerek nélkül is biztosítja, hogy az agy a pihentető alfa szintre jusson. Ezzel már néhány kezelés után enyhül az alvászavar, fejlődnek a tanulási készségek, enyhülnek a koncentrációs zavarok és fokozódik a stresszes helyzetekkel szembeni ellenálló képesség mind a munkahelyen, mind otthon.

A agytréning készülék kezelés „mellékhatásai”:

– javul a kedélyállapot

– könnyebb betartani a fogyókúrás megkötéseket, vagy leszokni a dohányzásról

– enyhülnek a libidóval kapcsolatos gondok

– könnyebb teljesíteni a sportban, fizikai munkában

– anyagcsere-zavarok (időskori cukorbetegség) enyhülése

– felgyorsítja a regenerálódást, gyógyulási időt

Hogyan működik az agytréning készülék?

Az agytréner készülék fény- és hangingerekkel segíti az agyat a megfelelő működési ritmus elérésére. Az ötlet alapja az 1970-es években a NASA-ban született meg.

Az agyunk hang- és fényingerekre automatikusan reagál. A látómezőben felvillanó kis fényvillanás is reakciót vált ki az látókéregben, amely a tarkó környékén helyezkedik el. Ha ritmikusan változó fény vagy hanginger éri az agyat, akkor az hasonló módon reagál. Ha az alfa tartományában érkezik a fény és hanginger, akkor az agy egy idő után alfa hullám mintájára áll be. Az AVS agytréner készülék azt használja ki, hogy a tudatállapotaink az agy ritmusaiban tükröződnek. Vagyis megfelelő ritmikus hang- és fényingerekkel megváltoztatható a tudatállapot. Ez a hétköznapi életben is előfordul. Bizonyára Ön is észlelte, hogy más tudatállapotban jön ki egy klasszikus nagyzenekari műről, és másként egy techno partiról!

Miből áll a Proteus Profi agytréner készülék?

Az AVS agytréner készülék három fontos részegyszégből áll:

1. Kétféle speciális agytréner szemüveg

2. Fejhallgató a hangingerekhez

3. AVS központi egység

Nézzük meg ezeket részletesebben

1. Kétféle speciális agytréner szemüveg
Színes agytréner szemüveg

Színes agytréner szemüveg

Az egyik agytréning szemüveg belsejében színes LED izzók vannak, amelyek különböző színnel képesek világítani. Ezt a szemüveg főként a relaxációs programoknál ajánljuk.

 

 

 

Fehér LED-es agytréner szemüveg

Fehér LED-es agytréner szemüveg

A második agytréner szemüvegben 4-4 teljes spektrumú fehér fényt sugárzó speciális LED található. Mivel ezek a LED-ek a teljes fényspektrumban dolgoznak, tartalmazzák az összes színt, így intenzívebb hatás érhető el velük pl. a memóriajavító programokban.

A relaxációs programokhoz a színes-, a speciális programokhoz pedig a fehér agytréner szemüveget érdemes használni.

A szemüveg által keltett villanásokkal külön stimulálható a jobb és bal agyfélteke. A szem rendkívüli pontossággal érzékeli és továbbítja a fényvillanásokat, hiszen még egy 50 Hz-es tévét vagy monitor vibrálását is érzékeljük. Az agy ezt a vibrációt veszi át.

2. Fejhallgató a hangingerekhez

Az agyat befolyásoló hangingereket nem lehet közvetlenül előállítani. Már az agyműködés szempontjából fontos alfa hullámok 8-14 Hz-es frekvenciáját sem érzékeli az emberi fül, nem is beszélve a théta hullámok 7 Hz-es rezgéseiről. A hallható hangok tartományában azonban érzékeljük, ha a két fülbe eltérő hangmagasságú (frekvenciájú) hang érkezik. Ha mondjuk a jobb fülbe 500 Hz, a balba 507 Hz-es hang érkezik, akkor az agy a kettő közötti különbséget egy vibráló, 7 Hz-es hangként érzékeli, amely megegyezik a théta rezgési tartományával. A két fülbe külön érkező, különböző frekvenciájú hangok szakmai neve: binaural beat. Az ezzel a technológiával készített zene hallgatása közben a zenébe kódolt hangmagasság eltérés frekvenciájára rezonál, ami már nagymértékben szabályozza az agyműködést. A változó agyműködéshez pedig más tudatállapot tartozik. Így például a mély meditációt serkentő zene a théta agytevékenységet serkenti.

Az agy jellemző belső frekvenciái a következők:

1. Béta hullámok (13-30Hz) az éber állapotra jellemzőek.

2. Alfa hullámok (8-12Hz) az alvás és az ébrenlét közti ellazult állapotot mutatják.

3. Théta hullámok (4-7Hz) a mély meditációval és az álmokkal vannak összeköttetésben.

4. Delta hullámok (1-3Hz) a mély, álom nélküli alvás állapotában lépnek fel.

Az agyhullámok jelenléte közben meghatározott vegyi anyagok (hormonok, enzimek, stb. ) szabadulnak fel az agyban. Ezek a vegyületek irányítják a félelmeket, a depressziót, a nemi vágyat és a szeretetet is. A tudósok azt is megállapították, hogy a tanuláshoz nélkülözhetetlen hosszú távú memória is vegyi alapon működik.

3. AVS központi egység
Agytréner központi egység

Agytréner központi egység

A rendszer fontos részegysége egy központi egység, ami a kívánt programnak megfelelően vezérli a fény- és hangingereket. A központi egység könnyen kezelhető, professzionális berendezés.

Az AVS készülék tartalmaz 50 beépített „gyári” programot, ezen felül azonban egy saját készítésű „Profi 45” AVS programcsomagot is feltöltünk a készülékbe. Ez utóbbi programokat 15 év fejlesztő munkájával a hozzánk forduló leggyakoribb igények alapján állítottuk össze. Összesen Ön tehát 95 AVS programot használhat.

Az AVS készülék tartozéka egy 230 Voltos hálózati adapter is. Az agytréning készülék adapterrel és elemekkel is használható (3 db AA méretű ceruzaelemmel).

Rendelhet a készülékhez USB adatátviteli kábel, amely a későbbi programozáshoz, illetve a számítógépről történő vezérléshez használható.

Az AVS készülék beépített programjait Ön is azonnal használhatja bármilyen képzettség nélkül. Ha azonban szeretné a készüléket másokon is alkalmazni, gyógyítási, tanítási tevékenységében használni, egy kezelői tanfolyam után akár saját programokat is írhat hozzá.

 

Agytréner képzés

Az agytréner készülékhez iskoláknak, pedagógusoknak, nyelvtanároknak akreditált továbbképző programot kínálunk. A program keretében elsajátíthatja az agytréning készülékkel való hatékonyabb oktatást. A nyelviskolák hamarabb eljuttathatják a diákokat a nyelvvizsgáig, más iskolák segítséget nyújthatnak diákjaiknak a nehezen memorizálható anyagok feldolgozásában.

Az AVS agytréner készülék előnyei

Képzelje el, hogy az AVS agytréner készülék hatására Ön sokkal energikusabbá válik, kipihent, koncentráló képessége kiemelkedő! Nem terheli az agyát stressz, hanem könnyedén memorizál szavakat, mondatokat, kifejezéseket, egyszerűen megérti a nyelv rendszerét alkotó szabályokat, és könnyedén használni is tudja azokat.

Ha kipróbálná, megvásárolná az AVS agytréner készüléket, vagy további információt szeretne, hívja most az alábbi telefonszámot:

hivja-most