Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Homeopátia

Homeopátia

Homeopátia, a „szelíd gyógymód”

Az interneten böngészve sok információt találhat a homeopátia által alkalmazott gyógyszerekről, azok gyártásáról, vagy összetételéről. Arról azonban kevesen beszélnek, hogy a homeopátiás szerek – ugyanúgy ahogy a hagyományos gyógyszerek – kiválasztása és a megfelelő adagolás megállapítása is szakértő homeopátiás orvost igényel.

Bár a homeopátia esetében nincsenek mellékhatások, és nem fenyeget a „túladagolás” veszélye, a kívánt hatás eléréséhez mindenképpen javasolt egy képzett orvos.

Dr. Ogoliuk Leonid homeopátiás orvos

Dr. Ogoliuk Leonid homeopátiás orvos

Az Egészségkapu homeopátiás orvosa Dr. Ogoliuk Leonid, aki 1986-ban a Patrisz Lumumba-Népek Barátsága Egyetem általános orvosi tudományi karán végezett, és a Magyar Orvosi Kamara tagja.

Leonid orvos-természetgyógyász végzettségének köszönhetően képes a megfelelő diagnózis felállítására, és a leghatékonyabb kezelést fogja ajánlani Önnek.

Leonid szakterületei a homeopátia, a fitoterápia, a biorezonancia és az íriszdiagnoszika.

Hogyan hat a homeopátia?

A német származású Samuel Hahnemann által a XVIII. században kifejlesztett homeopátia lényege az információval való gyógyítás. A szervezet finom áthangolásával, öngyógyításának beindításával és serkentésével ér el javulást, segíti az Ön gyógyulását.

Azt már Ön is biztosan hallotta, hogy a homeopátiás szerekben a hatóanyag mennyisége olyan kicsi, hogy ki sem mutatható. A homeopátia lényege ugyanis nem az, hogy bármilyen „vegyszert” juttasson az Ön szervezetébe.

A hagyományos orvoslás szemléletmódjának egyik komoly problémája, hogy a kezelésnél a tünetek és azok változásait veszi alapul. Ezzel szemben a homeopata orvos a tünetek összességét vizsgálja.

Ha egy homeopátiás szert beadunk egy egészséges embernek, akkor nála az adott szerre jellemző tünetek lépnek fel. Ezek a tünetek jelentik a homeopátiás szervizsgálat alapját.

A mi értelmezésünkben a betegség lelki, szellemi elhangolódással indul. Hisszük: a hasonló a hasonlót gyógyítja. A betegség olyan szertől (szerektől) fog elmúlni, amely az egészséges embereknél a betegség tüneteihez hasonló tüneteket hozott létre.

A homeopátia lényege a hígítás. Ennek folyamán az anyagnak új, addig meg nem lévő gyógyító tulajdonságai lesznek.

A beteg azért gyógyul meg, mert a homeopátiás kezelésben alkalmazott szer (vagy szerek) „műbetegséget” produkál(nak) a szervezetben. A magas hígításnak köszönhetően azonban csak a „betegség információját” szolgáltatja. A szervezetben ez váltja ki a gyógyulás reakcióját.

A homeopátia nagy előnye, hogy a betegségeket nem kell helyileg kezelni, hanem a bőrön jelentkező tüneteket is lehet belsőleg alkalmazott homeopátiás szerekkel gyógyítani.

A homeopátiás szerek nem terhelik meg a kiválasztó szerveket (a májat, a vesét, a tüdőt), és nincsenek mellékhatásaik. Viszont – ha jól választjuk meg a szert – gyors állapotjavulást, gyógyulást érhetünk el vele. Nem csoda, hogy napjainkban Magyarországon is reneszánszát éli a homeopátia. Egyre többen használják a patikában recept nélkül és viszonylag olcsón megvásárolható, gyógyszertári minőségű homeopátiás szereket.

A potencia megválasztása, adagolás

A homeopátiás kezelést alacsony vagy közepes potenciával indítjuk. Ha a tüneteknek megfelelően választottuk a szert, szinte azonnal tapasztalható a hatás. Ha nem, akkor próbálkozhatunk egy másik szerrel.

Előfordulhat a kezelés elején átmeneti rosszabbodás. Ez nem a rossz szerválasztás jele, hanem éppen ilyenkor indulnak be az öngyógyító folyamatok. Átmenetileg tehát romolhat a beteg állapota, a gyógyulás megkezdődése előtt.

Alacsony potenciájú szerekből naponta 3-4 alkalommal, közepes hígításúakból naponta kétszer, magas potenciájúakból általában naponta, kétnaponta, esetleg hetenként vagy kéthetenként egyszer vegyünk be. A homeopátia általános szabálya, hogy a magasabb potencia hosszabban és mélyebben hat. Szervi problémákra alacsonyabb, lelki vagy általános tünetre magasabb potenciát használunk.

Főként a magas potenciájú szerek kiválasztásánál érdemes homeopata orvosra bízni a választást, aki a testi/lelki tünetek alapos mérlegelésével kiválasztja a több ezer készítmény közül a legalkalmasabbat, az úgynevezett alkati szert.

Hogyan és mikor tudok bejelentkezni homeopátiás vizsgálatra? Kihez fordulhatok?

Dr. Ogoliuk Leonid orvos-természetgyógyász, homeopata, fitoterapeuta, biofeedback-módszer specialista

Telefonos bejelentkezés 06 70 226 3024