Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Fontos a stresszoldás gyerekeknek is!

Emlékszem, gyermekoromban amikor néha mondogattam, hogy ideges vagyok, nagymamám mindig azt válaszolta „Fiam, neked még nem szabad idegesnek lenned”. Sajnos a szorongás vagy a stressz minden korosztályt érinthet, jelentkezhet akár már gyermekkorban is. Szülőként, amikor felismertük a problémát, azonnal kérjünk segítséget. Nagyon fontos a stresszoldás gyerekeknek is, mivel a tartósan fennálló stressz gyengítheti a szervezet ellenálló képességét, ezáltal komoly egészségi problémákat okozva.

Fontos a stresszoldás gyerekeknek is!

Nemcsak nekünk, felnőtteknek lehetnek kihívásokkal teli a mindennapjaink, hanem a gyermekeinknek is. Ugyanis nekik is folyamatosan alkalmazkodniuk kell az őket körülvevő világhoz. Naponta új helyzetekkel kell szembenézniük. Kiemelkedően fontos a stresszoldás gyerekeknek, többek között azért is, hogy miként birkózik meg ebben a korban a stresszel, ami hatással lehet az egész további életére. Természetesen minden gyermek más módon kommunikál, másképpen mutatja ki és vezeti le a feszültséget, vagyis mindenkire eltérő módon hat a stressz.

Stressz gyerekeknél

Az ingerültség, az agresszív viselkedés, a lámpaláz, a számítógép vagy TV függőség, a folytonos nassolás a leggyakoribb tünetek, amikor ajánlott a stresszoldás gyerekeknek. A stressz kialakulásának hátterében nagyon sok minden állhat, a gyors, hirtelen változások, haláleset a családban, baleset, betegség. A hosszan tartó, elhúzódó családi problémák, a túlzott elvárások a tanárok, szülők részéről szintén stressz-faktorként „működhetnek”. Az egyik leghatékonyabb és legbiztosabb stresszoldás gyerekeknek a szülők és gyermekek közötti jó, kiegyensúlyozott kapcsolat, ahol a gyermek szeretetre, biztonságra és megértésre talál.

Ugyanis nagyon fontos a gyermek számára, hogy tudja, mindig bizalommal fordulhat a szüleihez gondjaival, hogy mindig számíthat rájuk. Különféle „stresszkezelő technikákat” is bevethetünk a gyermekeinknél, amelyekkel nagyon sokat segíthetünk. Nagyszerű praktika erre a mozgás, valamilyen sport, az alkotó tevékenység, a különböző relaxációs technikák.  Egy kiadós, őszinte beszélgetés is „csodákra” képes. Azonban ne feledjük, hogy ezen technikák hatásos működése érdekében, a jó eredmény eléréséért, fontos a gyermekek gondolkodásmódjának megváltozása is.

Az Egészségkapu Gyógycentrum többféle természetes stesszoldási kezelést kínál. Az Eternale stresszoldó kezelés vagy a biorezonenciás stresszoldás hatásos módszert nyújtanak ahhoz, hogy a stresszt gyógyszerek nélkül is le tudja küzdeni.

Kattintson ide, ha további információt szeretne Eternale természetes stresszoldó kezelésről

További információ, időpont foglalás:

Dr. Reményi Rozália természetgyógyász

Hívja most időpont egyeztetéshez!

Telefonos időpont egyeztetés

Hétköznap reggel 9:00 és 19:00 óra között.

Ha kezelés folyik, és nem tudom a telefont felvenni, rövidesen visszahívom Önt!