Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Stresszkezelési technikák alkalmazása gyakorlatban

Stresszkezelési technikák alkalmazása gyakorlatban

Mindnyájunk életében vannak olyan helyzetek, érzések, akár munkahelyen, akár a családban, amelyek feszültséget okozhatnak. Ilyenkor az ember úgy érzi, hogy állandóan nyomás alatt van, hogy egy feladat minden energiáját „felemészti”, hogy nem tud megfelelni azoknak a követelményeknek, amelyeket elvárnak tőle. Ezektől a gondolatoktól, érzésektől egyre feszültebbek, ingerlékenyebbek, stresszesek leszünk.

Sajnos a stressz hatással van az életünk szinte minden területére, ezért nagyon fontos, hogy elsajátítsunk olyan stresszkezelési technikákat, amelyek segítenek oldani, megszüntetni ezt a feszült állapotot. A tartósan feszült állapot miatt kimerültek leszünk és számos lelki eredetű panaszok jelentkeznek. Ezek megnyilvánulhatnak testi panaszokban is.

Stresszkezelési technikák alkalmazása a mindennapokban

Nagyon fontos a stresszkezelési technikák alkalmazása, amelyek kiválóan segíthetnek ezekben a kellemetlen helyzetekben. Az első és legfontosabb lépés a józan mérlegelés, amikor felismerjük, hogy mi okozza a feszültséget. Így arra is „fény derül”, hogy mit kell változtatnunk az életstílusunkon, hogy csökkentsük a stresszes helyzeteket. Nagyon sokat segíthet a tudatos légzés, ami aránylag könnyen megtanulható, aminek hatására csökkenhet a stersszhormonok szintje a szervezetünkben.

Egy ugyancsak nagyon fontos stresszkezelési technika lehet a relaxáció, ami segíti a testi-lelki egyensúly kialakítását. A különböző tornagyakorlatok elvégzése is sokat segíthet. Ezért igazán áldásos lehet, ha a napi programba beiktatunk valamilyen sportot, testmozgást, amelyek serkentik az úgynevezett „örömhormon” termelést, aminek köszönhetően javulhat a hangulatunk.

Az Egészségkapu Gyógycentrum többféle stesszkezelési technikát is kínál. Az Eternale stresszkezelési technika és a biorezonenciás stresszoldás hatásos módszert nyújtanak ahhoz, hogy a stresszt gyógyszerek nélkül is le tudja küzdeni.

Kattintson ide, ha további információt szeretne Eternale természetes stresszoldó kezelésről vagy hívja a 06 70 226 3024 telefonszámot.

Ha kezelés folyik, és nem tudjuk a telefont felvenni, rövidesen visszahívjuk Önt!