Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

A pánikbetegség kezelése és tünetei

A pánikbetegség kezelése és tünetei

Nagyon sok emberrel előfordult már, hogy hirtelen heves szorongás, félelem lett úrrá rajta anélkül, hogy bármilyen nyilvánvaló oka lett volna rá. Amikor ezek a pánikrohamok gyakran megismétlődnek, illetve már előre szorongunk egy következő roham megjelenése miatt, abban az esetben pánikbetegségről beszélünk. Nagyon fontos az időbeni felismerés és a pánikbetegség kezelése, hogy elkerüljük az egyéb betegségek kialakulását, valamint a téves diagnózist. Ugyanis nagyon sok esetben, a különböző neurológiai, szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri panaszokkal orvosi segítséget kérő személy tulajdonképpen pánikbeteg. A probléma általában a húszas évek elején jelentkezik és a nőknél kétszer olyan gyakran fordul elő, mint a férfiak esetében. A pánikbetegség kezelése történhet gyógyszerekkel, illetve terápiával, valamint ezek kombinációjával. Természetesen a pánikbetegség kezelése is egyénre szabott, hiszen személytől függ, hogy melyik kezelési mód a leghatásosabb.

A pánikbetegség tünetei és kezelése

A pánikrohamok során jelentkező leggyakoribb tünetek a halálfélelem, az ájulásérzet, heves szívdobogás, erős mellkasi fájdalom, szédülés, szorító fejfájás, homályos látás, remegés, légzési nehézség, hányinger. A roham a legtöbb esetben minden kézzelfogható ok nélkül kezdődik és néhány perctől, akár félóráig is eltarthat, valamint bármikor jelentkezhet, még alvás közben is.

Nagyon fontos minél előbb szakemberi segítséget kérni és elkezdeni a pánikbetegség kezelését. A felsorolt fizikai tünetek miatt előfordulhat, hogy a pánikbeteget tévesen diagnosztizálják és akár éveken keresztül valami más problémával kezelik. A pánikbetegség kezelésére ma már nagyon sokféle terápiás módszer létezik. Ezek során a beteg megtanulja a szorongást kiváltó gondolatokat kezelni és átértékelni a rohamot megelőző helyzetet.

A szakemberek szerint, a pánikbetegség kezelés elején hatékony lehet a gyógyszeres kezelés is, annak érdekében, hogy enyhüljön a szorongás és minél hamarabb csillapodjanak a rohamok. Így a legrövidebb időn belül el lehet kezdeni a pszichoterápiás kezelést, majd a gyógyszerek használatát fokozatosan le lehet állítani.

Az Egészségkapu Gyógycentrum többféle természetes megoldást kínál pánikbetegség kezelésére. Az Eternale stresszoldó kezelés vagy a biorezonenciás stresszoldás hatásos módszert nyújtanak ahhoz, hogy a pánikbetegséget gyógyszerek nélkül is le tudja küzdeni.

Kattintson ide, ha további információt szeretne Eternale természetes stresszoldó kezelésről vagy hívja a 06 70 226 3024 telefonszámot.

Ha kezelés folyik, és nem tudjuk a telefont felvenni, rövidesen visszahívjuk Önt!