Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Mit okoz a szervezetünkre nézve a finomított cukor?

Mit okoz a szervezetünkre nézve a finomított cukor?

A fogyás egyik legnagyobb ellensége a cukor, ami alatt többnyire a kémiában mono- és diszacharidnak nevezett szénhidrátok kristályait értjük.

Étkezési cukorként (szacharóz) a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük.

Mit jelent, hogy finomított cukor, azaz hogy keletkezik a szacharóz?

Ez egy gyártási folyamat eredménye, melynek során mindent eltávolítanak a növényből, ami nem édes, azaz a gyártási folyamat végére nem marad más csak édes íz és kalóriák.

A finomított cukor, mely egyik éltető természetes szénhidrát forrásunk, számos betegség forrása lehet. Legfőképpen azért lehet ártalmas, mert a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a boltban kapható fehér cukoré.

A cukor savas bázisú, éppen ezért a cukor bevitelét követően a szervezet megpróbálja a savas hatást ellensúlyozni, vagyis lúgosít. Amennyiben ha a szervezetben nincs elegendő a lúgosításra alkalmas tápérték, raktárkészletünkhöz nyúl és elvonja a szervezetből a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, az emésztésre, méregtelenítésre, és a kiürítésre való törekvésében, így sor kerül például a magnézium, nátrium, kálium, kalcium kivonására.

Amikor finomított cukrot (szacharóz) fogyasztunk, az nem emésztődik meg a szájban, mint a gabonák és a legtöbb nyers étel, ha alaposan megrágjuk, és a gyomorban sem, mint a húsok illetve általában a főtt ételek.

A cukor az emésztés során erjesztő hatású, ilyenkor szénsav, ecetsav és alkohol keletkezik. Az alkohol köztudott, hogy kihatással van az idegrendszerre és még a vesét is roncsolja.

A cukorfogyasztás az egész testet igénybe veszi, megváltoztatja a vérnyomásod, hatással van a paraszimpatikus idegrendszerre, és az azt szabályozó kisagyra is. Ezen felül kihatással van a vérkeringésre és a nyirokrendszerre is.

Romlik a vörös vértestek minősége, valamint a fehér sejtek száma túlságosan is megnőhet.

Legyen tisztában jelenlegi állapotával! Kérje teljes állapotfelmérését!

Kihez fordulhat?

Dr. Reményi Rozália természetgyógyász,/ Biorezonancia-módszer specialistájához

Telefonos bejelentkezéshez: 06/70-226-3024

Dr. Ogulniuk Leonid: Orvos homeopata, biofeedback specialista, fitoterapeuta, Íriszdiagnoszta

Tel: 0670/2263024

Bármilyen kérdése lenne a Biorezonanciás vizsgálattal kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésükre a 06/70-226030-as számon vagy az info@egeszsegkapu.hu címen