Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Glutén intolerancia és ételallergia

Glutén intolerancia és ételallergia

A glutén sok gabonában a nagyon nehezen emészthető, fehérjék, közé tartozik, ezért gyakori oka az ételallergia kialakulásának.

A glutén elsősorban búzában, zabban, rozsban és az árpában található.

A glutén károsítja a vékonybél falát. Szélsőséges esetekben coliákiának nevezünk, a belek falait teljesen leradírozza, és nem marad rajta a felszívódáshoz szükséges felület. A glutén fogyasztás három területet érint.

  1. Ahogy az emésztetlen fehérjék a véráramba kerülnek „ragacsos vért okoznak, ezt hívjuk vértapadásnak.
  2. Mivel leradírozza a bél falát ezzel rossz felszívódást, okoz, így megnöveli az „Új” ételallergiák kialakulásának lehetőségét
  3. Harmadsorban pedig idegrendszeri kockázatok megnövekedését látjuk: depresszió, skizofrénia..

A glutén által okozott kár általában befolyásolja a laktáz termelést, tehát a legtöbb glutén intoleranciában szenvedő egyben tejtermék intoleranciában szenved, továbbá ásványi anyag hiányuk van ezért szükségük van könnyen felszívódó ásványi anyagokra.

Mi a megoldás glutén érzékenység ellen?

Itt az egészségkapu gyógycentrumban akinél, biorezonanciás állapotfelmérést követően glutén érzékenységet mértünk egy átfogó méregtelenítést végezünk egyrészt  Biorezonanciás sejtszintű méregtelenítéssel, másod sorban abban segítünk, hogyan kell vissza építeni a hasznos bélflórát. Tanácsot adunk mit mivel lehet helyettesíteni, hogyan kell áttérni a glutén mentes étkezésre és elkezdeni megváltoztatni az életvitelt.

A megoldáshoz hozzá tartozik a Biorezonanciás harmonizálás is!

Biorezonancia segítségével fel tudjuk gyorsítani a méregtelenítést, speciális frekvenciákkal stimulálni tudjuk az emésztőszerveket ezzel támogatva az optimális működést.

Állandó kontroll alatt tudjuk tartani a szervezet milyen hiányállapotok állnak fent, mik azok, amik terhelik még a szervezetet.

Minden találkozás alkalmával pedig kioltást végzünk egy adott allergénre, vagy allergén csoportra illetve az allergiákhoz-intoleranciákhoz tartozó érzelmeket is vizsgáljuk, elemezzük.

Az egyensúly visszaállításának érdekében el kell hagyni a mesterséges színezékeket, íz fokozókat, tartósító szereket.

A következő hogy a  glutén mentes táplálkozás legalább fél évig kell, hogy tartson.

Ha már a bélflóra egyensúly visszaállt, a szervezet kiméregtelenítve, feltöltve nyomelemekkel és vitaminokkal, újra vissza lehet vezetni néhány gabona félét pl heti 2-3 alkalommal zabot, majd fokozatosan a többi gabonára is vissza lehet térni. Ami nagyon fontos, hogy megtaláljuk számunkra a táplálkozásban az arany középutat!

Kattintson ide, ha további információt szeretne a biorezonanciás vizsgálatról!

No tags for this post.