Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Memória fejlesztése audió-vizuális stimulációval

Memória fejlesztése audió-vizuális stimulációval

A tanulás (főként a nyelvtanulás) felnőttkorban sokkal nehezebb, mint gyermekkorban vagy fiatalon. A memória problémákat okozhatják életkori sajátosságok (pl. az agy csökkenő vérellátása), de a stresszes, rohanó, túlterhelt életvitel is. A túlterhelt agy képtelen koncentrálni és rendszerezni a tanuláshoz nélkülözhetetlen információkat.

Ezért is jelent olyan nagy problémát a nyelvtanulás vagy egy új szakma megszerzése felnőttkorban munka, gyerekek, családi problémák mellett.

A memória javítására kaphatók gyógyszerek. Ezek azonban legfeljebb az életkori (öregedésből fakadó) problémákat kezelhetik, az életvitelből, stresszből eredő gondokon nem segítenek.

A memória fejlesztése azonban más módszerekkel is megoldható. Az audió-vizuális memória fejlesztés (audió-vizuális stimuláció) az életvitelből, stresszes környezetből, túlterheltségből származó memória problémákat képes megoldani.

Az audió-vizuális memória fejlesztés előnyei:

– javul a koncentráló és emlékező képesség

– javul a nyelvtanuláshoz szükséges rendszerező képesség

– megszűnik a kimerítő munkával, tanulással járó negatív stressz

– enyhülnek az olyan részképesség-zavarok, mint a diszlexia, a diszgráfia vagy hiperaktivitás

– fokozódik a kreativitás

Hogyan működik a memória fejlesztése az audió-vizuális stimulációval?

Azért vagyunk képesek gondolkodni és hatalmas tudásanyagot felhalmozni, mert az emberi agyban szétváltak és külön fejlődtek a mozgással, beszéddel, érzelmek feldolgozásával stb. kapcsolatos területek. Ezek a részek minden embernél más-más fejlettséget mutatnak. Van akinél az érzelmekért felelős jobb félteke a domináns és a bal szorul erősítésre, vagy éppen fordítva. Van akinek kiváló a memóriája, de nem képes rendszerezni a dolgokat.

Az audió vizuális memória fejlesztő készülék javítja a különböző agyi területek aszimmetriáját, és a rendszeres használattal elérhető a két agyfélteke összehangolt működése.

A memória fejlesztés fontos lépése: az álmatlanság kezelése

A memória problémák leggyakoribb oka az álmatlanság, a kipihentség hiánya. Gondoljon bele, egy átvirrasztott éjszaka után milyen nehezen boldogul a mások egyszerű munkahelyi feladataival, vagy akár azzal, hogy eszébe jusson: elzárta-e otthon a vasalót indulás előtt.

A memória fejlesztés fontos lépése: az álmatlanság kezelése

Az álmatlanságnak többféle oka van, ezek közül az egyik leggyakoribb a stressz. Főleg a felelős beosztásban dolgozók esetében figyelhető meg, hogy képtelenek feszültségoldó vagy nyugtató szerek nélkül olyan nyugalmi állapotba, az úgynevezett alfa szintre (8-12 Hz) eljutni, amely feltétele a pihentető alvásnak.

Az audió vizuális memóriafejlesztő készülék nyugtatószerek nélkül is biztosítja, hogy az agy a pihentető alfa szintre jusson. Ezzel már néhány kezelés után csökken az álmatlanság, javulnak a tanulási készségek, csökkennek a koncentrációs zavarok és fokozódik a stresszes helyzetekkel szembeni ellenálló képesség mind a munkahelyen, mind otthon.

A memória fejlesztő kezelés „mellékhatásai”:

– javul a kedélyállapot

– könnyebb betartani a fogyókúrás megkötéseket, vagy leszokni a dohányzásról

– csökkennek a libidóval kapcsolatos problémák

– könnyebb helytállni a sportban, fizikai munkában

– anyagcsere-zavarok (időskori cukorbetegség) csökkentése

Hogyan működik az audió-vizuális memória fejlesztés?

Az audió-vizuális memória fejlesztés fény- és hangingerekkel segíti az agyat a megfelelő működési ritmus elérésére. Az ötlet alapja az 1970-es években a NASA-ban született meg.

Az emberi agy hang- és fényingerekre automatikusan reagál. A látómezőben felvillanó apró fényvillanás is reakciót vált ki az látókéregben, amely a tarkó tájékán található. Ha azonban ritmikusan változó fény vagy hanginger éri az agyat, akkor az hasonló módon reagál. Ha az alfa tartományában érkezik a fény és hanginger, akkor az agy egy idő után alfa hullám mintázatra áll be. Az audió-vizuális memória fejlesztés azt használja ki, hogy a tudatállapotaink az agy ritmusaiban tükröződnek. Vagyis megfelelő ritmikus hang- és fényingerekkel megváltoztatható a tudatállapot. Ez a mindennapi életben is előfordul. Bizonyára Ön is tapasztalta, hogy más tudatállapotban jön ki egy klasszikus nagyzenekari műről, és másként egy techno partiról!

Az audió-vizuális memória fejlesztésre alkalmazott készülék egy különleges szemüvegből és fejhallgatóból áll. A szemüveg belsejében színes LED izzók vannak, amelyek különböző színnel képesek világítani. A rendszer fontos részegysége egy központi egység, ami a kívánt programnak megfelelően vezérli a fény- és hangingereket.

Audió-vizuális memória fejlesztő készülék

Audió-vizuális memória fejlesztő készülék

A szemüveg által keltett villanásokkal külön stimulálható a jobb és bal agyfélteke. A szem meglehetősen pontosan érzékeli és továbbítja a fényvillanásokat, hiszen még egy 50 Hz-es televíziót vagy monitor vibrálását is érzékeljük. Az agy ezt a vibrációt veszi át.

A hangingereket más módszerrel lehet létrehozni. Már az agyműködés szempontjából fontos alfa hullámok 8-14 Hz-es frekvenciáját sem hallja az emberi fül, nem is beszélve a théta hullámok 7 Hz-es rezgéseiről. A hallható hangok tartományában azonban észleljük, ha a két fülbe eltérő hangmagasságú (frekvenciájú) hang érkezik. Ha például a jobb fülbe 500 Hz, a balba 507 Hz-es hang érkezik, akkor az agy a kettő közötti különbséget egy vibráló, 7 Hz-es hangként érzékeli, amely megegyezik a théta rezgési tartományával. A két fülbe külön érkező, eltérő frekvenciájú hangok szakmai elnevezése neve: binaural beat. Az ezzel a technológiával készített zene hallgatása közben a zenébe kódolt hangmagasság különbség frekvenciájára rezonál, ami már jelentősen befolyásolja az agyműködést. A változó agyműködéshez pedig más tudatállapot kapcsolódik. Így például a mély meditációt serkentő zene a théta agytevékenységet serkenti.

Az agy jellemző belső frekvenciái a következők:

1. Béta hullámok (13-30Hz) az éber állapotra jellemzőek.

2. Alfa hullámok (8-12Hz) az alvás és az ébrenlét közti ellazult állapotot jelzik.

3. Théta hullámok (4-7Hz) a mély meditációval és az álmokkal vannak összefüggésben.

4. Delta hullámok (1-3Hz) a mély, álom nélküli alvás állapotában lépnek fel.

Az agyhullámok jelenléte közben meghatározott vegyi anyagok (hormonok, enzimek, stb. ) szabadulnak fel az agyban. Ezek a vegyületek szabályozzák a félelmeket, a depressziót, a nemi vágyat és a szeretetet is. A tudósok azt is megállapították, hogy a tanuláshoz nélkülözhetetlen hosszú távú memória is vegyi alapon működik.

 

Az audió-vizuális memória fejlesztés előnyei

Az audió-vizuális memória fejlesztés előnyei

Képzelje el, hogy az audió-vizuális memória fejlesztés hatására Ön sokkal energikusabbá válik, kipihent, koncentráló képessége kiváló! Nem terheli az agyát stressz, hanem könnyedén megjegyez szavakat, mondatokat, kifejezéseket, egyszerűen megérti a nyelv rendszerét alkotó szabályokat, és könnyedén használni is tudja azokat.

Ha szeretné kipróbálni az audió-vizuális memória fejlesztést, hívja most az alábbi telefonszámot:

hivja-most