Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

A karcsúság titka a vércsoport diéta

A karcsúság titka a vércsoport diéta

Vércsoportunk egyfajta genetikai ujjlenyomat, szervezetünk ösztönösen tudja mely élelmiszerek hatnak jótékonyan , és melyek amiket érdemes elkerülni.

A vércsoportunknak megfelelő táplálkozás nem csak azért fontos mert azzal lassítható az öregedés, hanem mert ezzel a módszerrel megelőzhetünk számos betegséget, és segítségül van testsúlyunk optimális eléréséhez.

Napjainkban a túlsúly a lakosság nagy részét érinti, és a fogyni vágyok számos diétától várnak javulást.

Az étkezések megszorítása valakinél valóban beválik , de vannak olyanok akiknél a kilók száma egyáltalán nem csökken. Ennek az az oka hogy mindannyiunknak más más táplálékra van szüksége. Léteznek szervezetünk számára ajánlott élelmiszerek, ezeket vércsoport szerint felsoroljuk, és találtok semleges élelmiszereket is.

“0” vércsoportúak2014-09-16_102526

legnagyobb hizlaló rizikó faktoruk a a búza és a búzából készült termékekben található glutén. A szervezet megfelelő működését gátolja.

Egyes babfajták és más hüvelyesek különösen a lencse tartalmaznak olyan lektineket , amelyek lerakódnak az izom szövetben ezáltal a fizikai aktivitásra kevésbé alkalmassá teszik őket.

A  0 vércsoportúak elhízásának másik faktora a pajzsmirigy hormonok alacsony szintje. Ez az állapot azért alakul ki mert nincs elég jód a szervezetükben.

A legkedvezőbb súly eléréséhez az adagok mérséklése, fehérje bevitel mellett egyes jótékony élelmiszerekből többet kell fogyasztaniuk míg más ételeket kerülni kell.

Ajánlott mozgásforma: a rendszeres intenzív testedzési program a 0 vércsoportúak számára lehetővé teszi a testsúly ellenőrzését, az érzelmi egyensúly fenntartását és az erős önbecslés kialakulását is.

hetente legalább 4 x van szükségük testmozgásra.

“A” vércsoport

anyagcseréjük szempontjából pont az ellentéte a 0 vércsoportnak. fontos tudniuk hogy a fehérje bevitelt legjobb növényi formában magukhoz venni különben nehézkesnek és energiátlannak érezhetik magukat.

Nehéz ételek fogyasztása után víz vissza tartást is észlelhetnek.A tejtermékek fogyasztása nekik jelenti a legnagyobb gondot.A tejtermékekben előforduló telített zsírok veszélyeztetik a szívet, valamint elhízást és cukorbetegséget okoznak.

Az A vércsoportúak is óvatosan fogyasszanak búzát, mert a legnagyobb emésztőenzim hiánnyal küzdenek.Főként alacsony zsírtartalmú ételeket, sok friss zöldséget fogyasszanak.

Ajánlott mozgásforma:

Érdemes elsajátítaniuk olyan nyugtató módszereket mint a jóga és a meditáció, relaxáció mert nagy eredménnyel küzdhető le a stressz,

Az A vércsoportúak nehezen viselik a konfliktusokat ezért fontos számukra hogy elsajátítsanak valamilyen módszert a nyugalom technikájának elsajátítására.

ha sokáig maradnak feszültek különböző szívbetegségek alakulhatnak ki. Nyugtató hatású a tajcsi, csikung, biciglizás, séta, hetente 3-4 alkalommal.

B vércsoportúak:

A B vércsoportúak számára a leghizlalóbb a kukorica, hajdina, lencse, földimogyoró szezámmag. A bennük található lektinek befolyásolják az anyagcsere hatékonyságát, ami fáradékonyságot, étkezés utáni drasztikus vércukor szint csökkenést, vízvisszatartáshoz vezet.

A fogyni szándékozók mindenképpen kerüljék a búzatartalmú ételeket.

Ajánlott mozgásforma aerobik,biciklizés, teniszezés. az erőszakos sportok kevésbé ajánlottak mint fallabda, futball, kosárlabda. Hetente három alkalommal intenzívebb fizikai aktivitás ajánlott, 2 alkalommal relaxációs gyakorlat a leghatékonyabb edzésforma.

 

2014-09-16_102328

Mindenki számára fontos hogy rendszeresen szedjen komplex múlti ásványianyagokat és vitaminokat.

Kitűnő választás a saját vércsoportunknak megfelelő vitamin.

Ha nem  tudod a vércsoportod semmi baj, mert 1 csepp új-begy vérből 60 másodperc várakozási idővel megnézzük neked. Bővebben a vércsoport meghatározásról ITT olvashatsz!