Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Inzulinrezisztencia vizsgálat: 3 vagy 4 pontos vércukorterhelés inzulin szintekkel

Az inzulinrezisztencia vizsgálat rendkívül fontos, ha az IR tüneteit tapasztalja magán. Az inzulinrezisztencia vizsgálat orvosi laborokban, cukorterheléses vérvételekkel folyik. Nagyon lényeges, hogy az IR vizsgálat során a laborban nem pusztán az Ön vércukor szintjét mérik, hanem az inzulinszintet is. A pontos értékek érdekében minden esetben először a vér éhgyomri cukor- és inzulinszintjét nézik meg. Ehhez általában reggel 7 órára kell menni a laborba inzulinrezisztencia vizsgálatra.

Inzulinrezisztencia vizsgálat: 3 vagy 4 pontos vércukorterhelés inzulin szintekkel

3 vagy 4 pontos inzulinrezisztencia vizsgálat

Az inzulinrezisztencia vizsgálat során az első éhgyomri vérvétel ezután 75 gramm, vízben oldott szőlőcukrot itatnak meg a beteggel. Ezt sokan elég rosszul bírják, előfordulhat hányinger, hányás is. Ezt követően több alkalommal – legtöbbször a 30-i, 60-ik, és 120-ik percben - újra leveszik a vért, tesztelik a vércukorszintet, és ezzel együtt az inzulinszintet is. Ha 3 időpontban mérik (éhgyomri, 60 perces és 120 perces), akkor 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálatról beszélünk. Ha 4 időpontban vesznek vért (éhgyomri, 30 perces, 60 perces és 120 perces), akkor 4 pontos IR vizsgálatról beszélünk.

Az inzulinrezisztencia vizsgálat eredményének kiértékelése

Az inzulinrezisztencia vizsgálat során a kapott számadatokból az orvos általában két grafikont készít: az egyik a cukorszintet, a másik az inzulinszintet ábrázolja. Ebből az úgynevezett HOMA-index segítségével tudják megállapítani az orvosok azt, hogy a páciens szenved-e inzulinrezisztenciától vagy sem. (Maga az index az éhgyomorra mért vércukor és az éhgyomorra mért inzulin szint szorzatából lesz úgy, hogy ezt a szorzatot elosztják 22,5-tel.) Inzulinrezisztencia-hajlamra az mutathat, ha ez az érték 2 felett van. Azokban az esetekben, amikor ez a szám meghaladja a 4-et, már inzulinrezisztenciáról van szó. A gyakorló orvosok természetesen más arányokat is számításba vesznek a kórmeghatározáskor, de az első számú mutató kétségkívül a HOMA-index.

Az inzulinrezisztencia előfordulása

Annak ellenére, hogy az IR meglepően gyakori, a betegség sokszor túl sokáig rejtőzködik. Ennek oka, hogy a vércukorszint-tesztnél az orvosok általában nem rendelik el párhuzamosan az inzulinszint vizsgálatát, és nem tesztelik le annak cukorterhelésre történő változását. Emiatt sokan hosszú ideig nem is tudnak a problémáról. Gyakorisága egyébként csaknem megegyezik a cukorbetegségével, sőt túl is lép azon. Konkrét felmérések azonban- pont a szűrés elmaradása miatt - nem állnak rendelkezésre.

Az inzulinrezisztencia orvoslása természetesen Biorezonanciával

Az inzulinrezisztenciát (röviden IR) a jelenlegi orvosvilág állapotnak nyilvánította, amit megszűntetni nem lehet, csak kordában tartható. Természetgyógyászati tapasztalataimra alapozva úgy gondolom, hogy a megfelelő technikával felkutathatóak az inzulinrezisztenciát okozó faktorok, amelyeknek megszűntetésével az inzulinrezisztencia kezelhető.

Az inzulinrezisztencia hátterében álló okok

Az eleven szervezet (de még az élettelen testek is) rezgések halmazából tevődik össze. A rezgéseket pedig ma már mérni is tudjuk.

A biorezonanciás vizsgálat az emberi test sejtjeinek rezgéseit méri. A sejtek pedig memóriával rendelkeznek, tehát minden történés megmarad a sejtekben is.

Holisztikusan, vagyis testi és lelki szinten egyszerre diagnosztizálva az egyént jóval közelebb juthatunk az IR KIVÁLTÓIHOZ.

A normális állapottól való bárminemű eltérés a testünkben a harmónia zavarából származik.

Az egyensúly visszanyerése akkor lehetséges, ha fizikai, pszichológiai és szellemi szinten is megalkotjuk a harmóniát.

A biorezonancia segítségével felkutatjuk az IR okait, majd egy kezelési javaslatot teszünk. Ezt követően elkezdődik a szervezet egyensúlyba hozása, helyreállítása.

A biorezonancia holisztikusan vizsgál nem csak egy-egy szervet, hanem a szervezet egészét, és keresi az okokat, mely a kibillentséget eredményezte. Az inzulin rezisztencia esetében a vizsgálat ugyanígy működik.

A legtöbbször nem csupán egy kiváltó oka van az inzulinrezisztenciának. Ön talán még nem is sejti, hogy mi minden idézte elő azokat a rendellenességeket, ami miatt doktora „egyszer csak” diagnosztizálja, hogy inzulinrezisztenciája van.

Az inzulinrezisztencia gyógyítása

A munkánk az inzulinrezisztencia okának meglelése, majd hogy javaslatokat tegyünk ezeknek az okoknak a megszüntetésére.

Nagyon fontosnak tartom, hogy személyre szabottan a legmegfelelőbb diétát állítsam be. A 160 gramm CH diéta betartása mérvadó, de emellett figyelembe veszem a különböző élelmiszerekkel szemben fennálló intoleranciákat, esetleges allergiákat, érzékenységeket is.

Tapasztalataim szerint például az inzulinrezisztencia hátterében sokszor ételintolerancia vagy állhat. Ráadásul általában nem egy típusú élelmiszer, hanem többfajta élelmiszer együttes fogyasztása. Példaként lehet, hogy magában a fehérliszt vagy magában az élesztő bevitele nem okoz problémát, de közös fogyasztásuk (élesztős kenyér) már vezethet ételintoleranciához.

A biorezonanciás megfigyelés alatt lehetőség nyílik az ilyen „multi allergének” meglelésére is. Közös fogyasztásuk megszűntetésével megszűnnek a problémák, és kevesebb korlátozást kell életében bevezetnie, mintha minden ételt elhagyna, amiben csak az egyik vagy a másik komponens előfordul.

Méregtelenítés - az inzulinrezisztencia gyógyításának egyik tartóoszlopa

Az inzulinrezisztencia gyógyításához mindig vizsgálni kell a test méreganyag mennyiségét is, hogy melyik szervben és milyen mértékben vannak ezek lerakódva. Ehhez tartozik az emésztés biorezonanciás vizsgálata illetve a megfelelő méregtelenítési technikák megállapítása is.

Hippokratész óta tisztában vagyunk azzal, hogy az emésztő rendszer a második immunrendszerünk. Egy megfelelően és aprólékosan megtervezett méregtelenítő kúra előremozdíthatja a gyógyulást. Fontos a mértékére is odafigyelni. A méregtelenítés akkor lehet hatásos, ha egyénre szabott, figyelembe veszi szervezete aktuális állapotát.

Az inzulinrezisztencia pszichológiai okainak kezelése

Az inzulinrezisztencia háttérében rendszerint pszichológiai okok rejtőznek. Erre is ideális ez a biorezonanciás technika: feltérképezi az Ön érzelmeit helyreállítja harmóniát a test és a lélek között. Az Eternale stressz kezelés például ideális a lelki gondok oldására. Kattintson ide, ha bővebben szeretne olvasni, az Eternale stresszcsökkentő kezelésről.

Dr. Reményi Rozália természetgyógyász

Hívja most időpont egyeztetéshez!

Telefonos időpont egyeztetés

Hétköznap reggel 9:00 és 19:00 óra között.

Ha kezelés folyik, és nem tudom a telefont felvenni, rövidesen visszahívom Önt!