Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Inzulinrezisztencia tünetei és kezelése holisztikus módszerekkel

Inzulinrezisztencia tünetei és kezelése holisztikus módszerekkel

Az inzulinrezisztencia a nyugati világon lassan az egyik legelterjedtebb betegséggé válik. A magyar (és a nyugati lakosság) 25%-a érintett a legszerényebb felmérések szerint. Sajnos a legtöbben nem is gyanakodnak erre a betegségre, mert az inzulinrezisztencia tünetei hiányállapotoknál, lelki problémáknál is előfordulnak

Az inzulinrezisztencia tünetei:

 • depresszió
 • levertség
 • fáradtság
 • szorongás
 • hajhullás
 • erős szőrnövekedés
 • menstruációs zavar
 • terméketlenség
 • hízékonyság
 • PCOS, vagyis policisztás ovárium szindróma
 • álmosság, gyengeség, állandó fáradtságérzet,
 • koncentráció-, és / vagy memóriazavar,
 • verejtékezés, szapora szívverés,
 • ájulás-szerű rosszullét,
 • pánikrohamok
 • indokolatlan feszültség, agresszivitás,
 • étkezés utáni erős fáradtság érzet, álmosság,
 • hasra hízás, fogyási képtelenség,
 • hangulatingadozás, rosszkedv, ingerlékenység,
 • rohamokban jelentkező farkaséhség,
 • édesség függőség,
 • fizikai és szellemi teljesítőképesség leromlása

Ha az inzulinrezisztencia tünetei közül legalább hármat tapasztal magán, gyanakodjon arra, hogy Ön is ebben a betegségben szenved. Ebben az esetben szükség van egy inzulinrezisztencia vizsgálatra.

Ha a vizsgálat is igazolta, hogy Önnek inzulinrezisztenciája van, akkor érdemes először is szakorvoshoz fordulni. A szakorvos általában szigorú (úgynevezett 160 gramm CH) diétát ír elő, és rendszeres testmozgást. Ha ez nem segít, jön a gyógyszerelés és a lelki okok orvosolására pszichológiai – pszichiátriai kezelés.

A tapasztalat azonban az, hogy a fentiek az inzulinrezisztencia okát általában nem szüntetik meg. Az IR kialakulásának általában van valami oka (genetikai, D vitamin hiány, étel vagy intolerancia, a belek rossz állapota, stb.).

A mai orvostudomány azonban – mivel nem a holisztikus, az egész embert figyelembe vevő módszereket alkalmaz – nem képes egyelőre kideríteni az IR konkrét okát.

Pedig az IR nem csak kordában tartható, hanem igen is gyógyítható!

Az inzulinrezisztencia kezelése természetesen Biorezonanciával

Az inzulinrezisztenciát (rövidítve IR) a mai orvostudomány állapotnak kiáltotta ki, amit megszüntetni nem lehet, csak kordában tartható. A természetgyógyászat során szerzett tapasztalataim szerint azonban a megfelelő eljárással megkereshetők az inzulinrezisztenciát okozó összetevők, és azok megszüntetésével az inzulinrezisztencia gyógyítható.

Az inzulinrezisztencia tünetei enyhíthetők

Az eleven test (sőt, még az élettelen dolgok is) rezgések halmazából tevődik össze. Ezek a rezgések pedig mérhetőek.

A biorezonanciás teszt az emberi test sejtjeinek rezgéseit figyeli. A sejteknek pedig van emlékezete, tehát bármi történik velünk, a sejtjeink magukon viselik majd a nyomát.

Holisztikusan, vagyis testi és lelki szinten egyszerre vizsgálva az embert jóval közelebb juthatunk az IR OKOZÓIHOZ.

Ha a testünkben bármi eltér az egészségestől, annak oka az egyensúly zavara.

A harmónia visszanyerése akkor lehetséges, ha fizikai, pszichológiai és szellemi szinten is megalkotjuk az egyensúlyt.

Mihelyst teljes lesz a harmónia, akkor Ön már célegyenesben van – a testi, lelki és szellemi – épség felé. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy felkutassuk a kiinduló pontot, hogy hol, melyik szinten következett be az a „kibillenés”, ami az IR kialakulásához vezetett.

A biorezonancia alkalmazásával feltárjuk az IR okait, majd egy terápiás javaslatot követően kezdetét veheti a test egyensúlyba hozása, helyreállítása.

A biorezonancia holisztikusan nézi a testet nem csak szerveket, hanem a test egészét vizsgálja, keresi az okokat, mely a harmónia elvesztéséhez vezetett.

Így van ez az inzulin rezisztencia esetében is. A legtöbbször nem egy ok áll az IR háttérben.

Ön talán még nem is gondolja, hogy mi minden idézte elő azokat a problémákat, ami miatt doktora „egyszer csak” megállapítja, hogy inzulinrezisztenciája van.

Az inzulinrezisztencia gyógyítása

A feladatunk az inzulinrezisztencia okának meglelése, aztán pedig, hogy a megfelelő terápiában részesítsük Önt.

Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy személyre szabottan a legmegfelelőbb diétát állítsam be. A 160 gramm CH étrend betartása fontos, de emellett megfigyelem a különböző ételekkel szemben fennálló intoleranciákat, esetleges allergiákat, érzékenységeket is.

Például az IR hátterében sokszor ételintolerancia vagy allergia állhat. Ráadásul általában nem egy típusú élelmiszer, hanem többfajta étel együttes fogyasztása áll. Például lehet, hogy Önmagában a fehérliszt vagy önmagában az élesztő bevitele nem okoz problémát, de együttes fogyasztásuk (élesztős kenyér) már okozhat ételintoleranciát.

A biorezonanciás vizsgálat során lehetőség nyílik az ilyen „multi allergének” kimutatására is. Közös fogyasztásuk megszűntetésével eltűnnek a tünetek, mégis kevesebb korlátozást kell bevezetni, mintha minden ételt elhagyna, amiben csak az egyik vagy a másik összetevő előfordul.

Méregtelenítés – az inzulinrezisztencia gyógyításának egyik tartóoszlopa

Az inzulinrezisztencia gyógyításához mindig meg kell vizsgálni a szervezet méreganyag szintjét, hogy melyik szervben és milyen mértékben vannak ezek lerakódva. Ehhez tartozik az emésztés biorezonanciás diagnózisa illetve az ideális méregtelenítési technikák megállapítása.

Hippokratész óta tudjuk, hogy az emésztő rendszer a másodlagos immunrendszerünk. Egy jól és pontosan megtervezett méregtelenítő kúra meggyorsíthatja a gyógyulás folyamatát. A mértékre azonban oda kell figyelni. A méregtelenítés is abban az esetben lehet eredményes, ha személyre szabott, alkalmazkodik a test aktuális állapotához.

Az inzulinrezisztencia lelki okainak kezelése

Az inzulinrezisztencia háttérében rendszerint lelki okok húzódnak meg. Erre is jó ez a biorezonanciás módszer: feltérképezi az Ön érzelmeit, megteremti harmóniát a test és a lélek között.