Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Biorezonancia az emésztési problémák ellen

Biorezonancia az emésztési problémák ellen

Emésztési problémákra megoldási lehetőség: Biorezonancia harmonizálás!

Emésztőrendszeri gyulladások kezelése:

  • sejtszintű méregtelenítés,
  • gyulladások csökkentés,
  • fertőzés okának keresése, és megszüntetése,
  • kórokozók, és környezeti szennyeződések eltávolítása.

Az emésztőrendszert, és általában a „beleket” időnként „második agynak” is nevezik (pl. alternatív és komplementer területen), mivel az agyunkban termelődő ingerületátvivő anyagok közül nagyon sok, az emésztőrendszer megfelelő működésétől függ, ahol néhány közülük termelődik.

Az optimális emésztés a kulcsa annak, hogy testünk biztosan képes legyen tápanyagokat kinyerni az ételeinkből. Az ételek megfelelő lebontása és feldolgozása nélkül fennáll a tápanyaghiány kialakulásának veszélye, amely egy sor egyéb betegség kialakulásához vezet.

Az emésztés optimalizálása igen jó hatással van mindenre, és nem a „betegség egyfajta kezelését”, hanem sokkal inkább a testi-lelki jó közérzet fokozását és támogatását jelenti.

Az egész azon a feltételezésen alapul, hogy ha a test megkapja azt, amire szüksége van, a test képes fenntartani saját egyensúlyát, úgy, ahogyan arra tervezve lett.

Paraziták

Nagyon sok panasz hátterében a paraziták állnak, és a test legkülönbözőbb részeiben képesek megtelepedni – sajnos az emésztést is gyengíthetik.

Testünk természetes védekezőképességét a fertőzésekkel szemben alapvetően az egészséges, jól működő emésztőrendszer és az immunrendszer segíti. Ez az oka annak, hogy sokféle betegség esetében mindig először az emésztést nézzük, és támogatjuk meg holisztikusan, legyen szó gyenge látásról, depresszióról, fejfájásról, allergiáról és sok egyéb betegségről.

A bélflóra és az emésztés

A bélflóra igen fontos és sokrétű szerepet játszik a bejutott táplálék emésztésében, és a tápanyagok felszívódásában. Emésztési zavarra utaló panaszok (pl. puffadás, hasi görcsök, hasmenés) okának kiderítésénél gondolni kell a bélflóra egyensúlyának zavarára is.

Az emberi emésztés a táplálék bizonyos alkotóelemeit nem képes feldolgozni a bélflóra baktériumainak segítsége nélkül. Ilyenek pl.: a keményítő, élelmi rostok, bizonyos szénhidrátok. Más esetekben valamilyen hiba miatt (pl. laktóz érzékenység – a laktáz enzim hiánya) maradnak emésztetlen anyagok a bélben, amit szintén a bélbaktériumaink bontanak le.

A szénhidrátok a bakteriális lebontás során rövid szénláncú zsírsavakká alakulnak, melyek igen fontos energiaforrásként szolgálnak a bélhámsejtek, a máj és az izmok számára. Bélbaktériumaink szerepet játszanak a táplálékban található bizonyos fehérjék lebontásában is (pl.: kollagén, elasztin). Igen fontos szerepet játszik a bélflóra a zsírok és nyomelemek (vas, kálcium, magnézium), valamint a vitaminok (pl.: K-vitamin) felszívódásában.

További érdekesség, hogy a bélflóra maga is képes vitaminok szintézisére (előállítására), mint pl.: folsav, biotin (B7-vitamin vagy más néven H-vitamin), K-vitamin.

 A hasmenés és a bélflóra

A különböző eredetű hasmenések létrejöttében, és a panaszok kialakulásában a bélflóra változásainak, károsodásának jelentős szerepe van. A jótékony baktériumok számának csökkenése, és bizonyos „rossz” baktériumok, vagy egyéb kórokozók túlsúlyba kerülése megváltoztatja a bélben zajló anyagcsere folyamatokat (erjedés, rothadás). Ennek következménye a fokozott gázképződés és az irritáló anyagok keletkezése, melyek aztán „bélizgalmat – irritációt” okozva hasmenéshez vezetnek.

Fertőző eredetű hasmenések

Ezeket vírusok, baktériumok okozzák, egzotikus országokban egyéb kórokozók is veszélyezteti az odautazókat.

Antibiotikum okozta hasmenés: mellékhatásként a bélben lévő jótékony baktériumok is pusztulhatnak, és egyes káros baktériumok elszaporodhatnak. Ennek következtében a bélben megváltoznak az anyagcsere folyamatok, sőt akár úgynevezett álhártyás bélgyulladás is kialakulhat. A vezető tünetek a puffadás és a hasmenés. A jótékony baktériumok segíthetnek a tünetek kialakulásának megelőzésében, illetve enyhítésében.

Ételallergia, ételintolerancia

A bél immunsejtjeinek kóros reakciója, a bélben történő anyagcsere változások okozzák a panaszokat. Ezekben az esetekben is kimutatható a bélflóra egyensúlyának megbomlása.

Szokatlan ételek okozta hasmenések

Egyéni érzékenységtől függően hasmenést kaphatunk olyan ételektől, melyek szokatlan fűszereket, természetes toxinokat (tengeri halak) tartalmaznak. Ezekben az esetekben is felborulhat a bélflóra egyensúlya.

A székrekedés és a bélflóra

Szorulásos panaszok a mai életvitel mellett gyakran észlelhetőek. A belek megfelelő mozgásához, a széklet normál „áthaladási” idejéhez több tényezőre is szükség van: megfelelő táplálkozásra, elegendő folyadékra, mozgásra, a bélrendszer izomzatának és beidegzésének összehangolt működésére, valamint egészséges bélflórára.

A velünk élő jótékony baktériumok sok más mellett savas anyagokat (pl.: laktát, acetát) is termelnek, így biztosítják azt a kémhatást, mely az emésztési, felszívódási folyamatokhoz szükséges, beleértve a bél megfelelő mozgását és a megfelelő áthaladási idő biztosítását.

A bakteriális flóra összetétele az emésztőrendszer különböző szakaszaiban eltér egymástól. Másféle jótékony baktériumok vannak a szájüregben, más a gyomorban, más az összetétele vékonybél és szintén más a vastagbél flórájának. A bélbaktériumok által termelt anyagoknak fontos hatása van a bélmozgásra és székletürítésre.

A bélflóra rendezésének hatását a szorulásos tünetekre több klinikai vizsgálatban is tanulmányozták, ahol a hagyományos kezeléseket kombinált (többféle jótékony baktériumot tartalmazó) pro-biotikumokkal egészítették ki, és a székürítés számának növekedését, a hasi panaszok csökkenését találták.

Mindezek azt jelentik, hogy szorulás esetén a testi, lelki okok tisztázása és kezelése mellett az egészséges bélflóra fenntartásáról sem szabad megfeledkezni.

A Probio Balance összerágható pro-biotikum használata elősegíti a bélflóra egyensúlyának megtartását, az immunrendszer kiegyensúlyozott működését.