Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Nagyon fontos az alvászavar kezelése

Nagyon fontos az alvászavar kezelése

Napjainkban nagyon sokan panaszkodnak krónikus fáradtságra, kialvatlanságra. Pedig nemcsak fizikai testünknek, hanem szellemünknek is igen nagy szüksége van a pihenésre, a feltöltődésre. Egy pihentető, „kiadós” alvás után úgy érezzük, mintha újjá születtünk volna és könnyebben megbirkózunk a mindennapi feladatainkkal is. Átlagosan egy ember hét és fél órát alszik, azonban ez nem egy „kőbe vésett” érték, hiszen eltérőek lehetnek az egyéni ingadozások. Sajnos a népesség több mint 10 %- álmatlanságban szenved, elalvási, esetleg ébredési problémái vannak. 

Miért fontos az alvászavar kezelése?

Az alvászavar kezelése kiemelkedően fontos, hiszen az egészségi állapotunk, a teljesítőképességünk, viselkedésünk függ a megfelelő mennyiségű és minőségi pihenéstől, alvástól. Az alvászavar mindkét nemet érintő probléma, ám a nők esetében sokkal több az átvirrasztott éjszakák száma, mint a férfiaknál. Ma már az orvosok is egyetértenek abban, hogy az alvászavarok nagy része pszichoszomatikus eredetű és az altató gyógyszerek szedése nem megoldás a problémára. Ennek ellenére, mégis nagyon sokan az alvászavar kezelését altatókkal „oldják” meg.

Természetesen különféle külső tényezők is megzavarhatják az alvást, mint például a túlzott alkoholfogyasztás, a normális alvás-ébrenlétet megszakító éjszakai munka, a hormonkészítmények, valamint bizonyos gyógyszerek is. Az alvászavar oka lehet a túlterheltség, a stressz, szorongás, a félelem, amelyek testi tünetei megakadályozzák az ellazulást. Márpedig feszült állapotban képtelenek vagyunk elaludni. Az alvászavar kezelése ilyenkor történhet elengedő gyakorlatok segítségével, azonban a legfontosabb, hogy minél előbb úrrá legyünk félelmeinken.

Habár az alvással kapcsolatos problémák a nők esetében jelentkeznek gyakrabban, az alvászavar kezelése mindenkinek, úgy nőknek, mint férfiaknak nagyon fontos „feladat”. A korunkra jellemző túlterheltség és rohanás jobban érinti a nőket, mint a férfiakat, hiszen úgy a munkahelyen, mint a családban egyaránt helyt kell állniuk. A nők esetében az alvászavarnak lehetnek biológiai okai is.

Előfordulhat alvászavar a menstruáció előtti időszakban, az áldott állapot kezdetekor vagy szülés előtt és után, esetleg a menopauza okozhat ilyen problémát. Bármi is legyen a kiváltó ok, az alvászavar kezelése nem elhanyagolható és fontos mielőbb segítséget kérni egy szakembertől.

 Az alvászavar kezelése természetes módszerekkel

Az Egészségkapu Gyógycentrum többféle természetes alvászavar kezelést kínál. Az Eternale stresszoldó kezelés vagy a biorezonenciás stresszoldás hatásos módszert nyújtanak ahhoz, hogy az alvászavart gyógyszerek nélkül is le tudja küzdeni.

Kattintson ide, ha további információt szeretne Eternale természetes stresszoldó kezelésről vagy hívja a 06 70 226 3024 telefonszámot.

Ha kezelés folyik, és nem tudjuk a telefont felvenni, rövidesen visszahívjuk Önt!