Telefon: 06-70/226-3024
Cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 1/a 2. emelet

Allergia vagy Intolerancia?

Allergia vagy Intolerancia?

Veled is gyakran előfordul, hogy étkezés után azonnal puffadni, böfögni kezdesz? Nem vagy egyedül. A biorezonanciára járok legnagyobb százalékban emésztési problémákkal, jönnek, aminek a hátterében valamilyen ételintolerancia áll.

De mielőtt tovább mennék, szeretnék kitérni, arra hogy mi a különbség az és az ételintolerancia között.

Az ételintolerancia és az ételallergia közötti legfontosabb különbség, hogy míg az ételallergia által kiváltott tünetekért minden esetben az immunrendszer tehető felelőssé, addig az étel-intolerancia tüneteit az emésztőrendszer okozza.

Az allergiánál az immunrendszerünk bizonyos anyagokra (élelmiszerekben található fehérjékre, adalékanyagokra és egyéb összetevőkre) túlreagál, tévesen ismeri fel, ezért támad, illetve ellenanyagot termel. (IgE)

A tünetek az adott étel elfogyasztása után 1-2 órán belül jelentkeznek.

Az ételintolerancia

Fontos tisztázni, hogy nem allergiáról van szó, hanem minden esetben enzim hiányról. Nem „valami” ellen védekezik az immunrendszer, hanem az emésztőrendszer nem termel bizonyos enzimeket.

Általunk biorezonanciával mért leggyakoribb intoleranciák: 

Laktóz intolerancia

Az emésztőrendszerben nem termelődik a laktoz nevű enzim, ami segítené lebontani a tejcukrot. A nyers tej fogyasztása után jelentkeznek a tünetek, de a fermentált tejtermékek után már nincs semmiféle panasz, és pont ez az, amiben különbözik az allergiától. A valódi tej allergiánál teljesen mindegy hogy sajtot, joghurtot, tejfölt eszik az ember a tejfehérje váltja ki az allergiát.

20 éves kor után szinte teljesen leáll a tejcukor bontó enzimek működése, és már csak idő kérdése a tejfogyasztók körében hogy mikor telítődik a szervezet, és emésztési problémáik lesznek.

Glukóz intolerancia

Nagyon sokszor mérünk Biorezonanciával glukóz intoleranciát is, amikor a szervezet nem tudja lebontani a cukrot és egy cukoranyagcsere zavar lép fel melynek szintén a tüneteik közé tartozik a has puffadás, hasmenés, hasi görcsök. Általában a probléma a helytelen táplálkozás következménye, mert renget finomítót, szénhidrátot visznek be az emberek.

Glutén intolerancia

Talán rakhattam volna a legelső helyre is olyan gyakori problémáról van szó. Régebbi cikkünkben  már írtam bővebben a gluténról , mert külön fejezetet érdemel. ITT olvashatsz bővebben a témáról.

Az emberek többsége sok gabonát fogyaszt, aminek a hátránya, hogy glutént illetve gliadint tartalmaznak, amelyek lelaposítják a bélbolyhokat ezzel tápanyag-felszívódási problémák lépnek fel. Nem is gondolják hogy a puffadásukat, a széklet problémáikat a gabonában jelen lévő gliadin okozza.

A glutén intolerancia során a tünetek órákkal, napokkal később jönnek létre. Ez egyéni érzékenységtől is függ, illetve az elfogyasztott étel mennyiségétől.

Egyidejűleg többféle panasz is jelentkezhet.

  • krónikus és/vagy görcsös hasmenés, has felpuffadása, hasfájás
  • hányinger, hányás
  • emésztetlen tömeges, zsírfényű széklet
  • tejcukor emésztési zavar (másodlagos laktáz hiány ),
  • visszatérő hólyagok, aphthák rendszeres megjelenése a szájban.
  • Cisztásodás (PCO)

Egészségkapu gyógycentrumukban többféle módszerrel is ki tudjuk deríteni milyen étel vagy élelmiszerek kémiai összetevői, glutén, laktóz, stb.. állnak a kellemetlen tünetek hátterében.

  1. Biorezonanciás és intolerancia vizsgálat. Kb 260 ételre, kémiai összetevőkre
  2. 1 csepp ujjbegyből vett vérből 45 féle élelmiszerre.

A rezonancia segítségével és az életvitel megváltoztatásával gyógyszerek alkalmazása nélkül is tartós tünet- és panaszmentesség érhető el.

Mikor lehet bejelentkezni Biorezonancia vizsgálatra?

A hét minden napján várjuk a biorezonanciás vizsgálatra, és kezelésre jelentkezőket.

Telefonos időpont egyeztetéshez hívja központi számunkat 0670/226-3024-számon hétköznap reggel 9:00 és 19:00 óra között.

Kérhet ingyenes visszahívást az alábbi email címen, név és telefonszám megadásával, 24 órán belül felvesszük önnel a kapcsolatot.

info@egeszsegkapu.hu

Kihez fordulhat?

Dr. Reményi Rozália természetgyógyász,/ Biorezonancia-módszer specialistájához

Telefonos bejelentkezéshez: 06/70-226-3024

Jakab Magdolna Anikó: Biorezonancia-módszer specialistája

Tel: 06/20-3770282

Bármilyen kérdése lenne a Biorezonanciás vizsgálattal kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésükre a 06/70-226030-as számon vagy az info@egeszsegkapu.hu címen